gastronomia

Sopar dels Gourmets de Tarragona amb vins del Priorat

Els Gourmets de Tarragona van visitar, en el sopar del mes de febrer d'aquest any, el restaurant Jaume Drudis, de Torredembarra, ja comentat en aquesta columna ara fa algunes setmanes, i van tenir com a convidat d'honor a tot un personatge del món del vi de les nostre comarques, Salustià Àlvarez, president de la Denominació d'Origen Priorat.

Abans del sopar es va celebrar l'assemblea general de l'associació i es van aprovar els comptes de l'any passat, les activitats previstes per a l'actual i la continuïtat de la junta directiva, a la qual s'incorpora un nou soci. Seguidament els gurmets van poder conèixer la cuina mediterrània d'en Jaume Drudis, que va elaborar, per a aquesta singular ocasió, un menú iniciat amb uns deliciosos aperitius, amb minicroquetes de ceps, ou de reig i botifarra negra i suc de carn aromatitzat amb trufa. De primer plat, cassoleta de bullabessa amb verduretes de temporada, duxelle de peix de roca y gambeta blanca. Després, farcells de pollastre de corral en salsa de vi negre de Vall Llach. I, finalment, de postres, royale de carbassa amb fons de poma àcida.

Sal·lustià Àlvarez va portar els quatre vins que es van degustar durant el sopar: Enllaç, del celler Capafons; Osso Onix, de Vinícola del Priorat, Idus de Vall Llach, del celler Vall Llach i, per a les postres, vi negre dolç, de Viticultors Mas d'en Gil. Tots ells van ser comentats abans del tast: es van explicar les seves característiques, varietats de raïms utilitzades i les singularitats dels cellers elaboradors. Àlvarez, en el seu discurs, va parlar també del Priorat i, en general, dels seus excel·lents vins, i va comentar anècdotes i dades molt interessants entorn del món d'aquests vins tan prestigiosos. Acabat el sopar, va ser el convidat d'honor qui va lliurar a Jaume Drudis i la seva mare, Carme, el diploma dels Gourmets de Tarragona que acredita el seu pas per aquest establiment. Finalment va ser presentada la guia Prestige hotels of the world 2010, de Keytel, per Maurici Segú i Emilio Sánchez, i se'n va lliurar un exemplar a tots els assistents. També es va sortejar una estada en un dels hotels de cinc estrelles que inclou la guia, l'hotel Peralada Wine Spa & Golf, situat a Peralada (Girona).

Adreça: Av. Montserrat, 7. 43830 Torredembarra. Tel.: 977 64 05 58. Fax: 977 64 56 92. Tancament setmanal: Diumenge nit i dilluns. Correu electrònic: [email protected]. Web: www.jaumedrudis.com.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida