Societat

Campllong, epicentre multisectorial

Un centenar d’expositors, una trentena d’activitats i una vintena de mostres i exposicions formen la programació de la 36a Fira Comarcal de Primavera, amb pocs canvis

Trenta mil visitants, 40.000 metres quadrats de fira comercial amb un centenar d’expositors, una trentena d’activitats i una vintena de mostres i exposicions, a més d’un gran espai de 500 metres quadrats d’activitats per a la mainada. Aquestes són les xifres amb què es presenta la 36a Fira Comarcal de Primavera de Campllong, consolidada com a referent comercial en el sector agrícola, industrial i comercial.

A l’hora d’organitzar-la, s’intenta que hi hagi activitats tot el dia a tots els espais ja que “no és una fira estàtica, sinó amb molt de moviment, amb una trentena d’activitats que donen molta vida”, expliquen els organitzadors, que treballen per mantenir les propostes més tradicionals però sempre “renovant i millorant algun acte perquè el visitant trobi sorpreses”.

Així, aquest any com a novetat durant tota la fira al pavelló es mostrarà una exposició i desfilada de vestits d’època i també es faran unes curses de mules per equips. “Pocs canvis perquè la fira funciona”, afirmen els organitzadors, que acaben destacant la feina que fan un centenar de voluntaris: “És una fira del poble, sense ells no seria possible.”

Múltiples propostes

Paral·lelament a la fira multisectorial, durant tot el cap de setmana el visitant podrà descobrir també en la mostra d’oficis artesans com treballaven els avantpassats, conèixer una gran varietat d’animals de pagès en la 17a mostra de bestiar i la 9a exposició d’ocells de raça i gaudir de propostes més culturals com ara el concurs de pintura ràpida, presentacions de llibres o diverses exposicions –entre les quals no es pot perdre Llum a l’espai–. Més propostes són el concurs de ratafia, la trobada de puntaires o un taller musical per a totes edats a càrrec de la pianista Elena Babenkova. Quant a les activitats més tradicionals, sobresurt el 36è concurs morfològic de vaques de raça frisona i el 36è concurs de treball monogràfic de ramat i gos d’atura català, el 12è concurs morfològic de burro català, el 24è trofeu d’Agility o la tractorada, que espera un centenar de tractors antics (de l’any 1965 enrere). Una altra activitat molt esperada de la fira és l’Encargola, que enguany ocupa 750 metres quadrats. Es tracta d’un espai gastronòmic on el visitant pot tastar diferents elaboracions de cargols, postres i begudes, amb zona de taules i cadires. Així mateix, aquest any es podrà visitar també el Museu del Camp de Campllong. S’ha habilitat un trenet turístic que costarà un euro i traslladarà el visitant de la fira al museu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona