Societat

El 22è Trapezi de Reus aposta pel circ internacional

La fira es decanta per la programació internacional, la coproducció d’espectacles i el vessant professional

Des del 1997, Reus desplega Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya. Així, fins diumenge, celebra la vint-i-dosena edició omplint de circ places, carrers i equipaments de la ciutat. Un total de 30 companyies mostren els seus espectacles a la capital del Baix Camp, que durant aquests dies esdevé una vitrina del millor circ nacional i internacional al país.

La direcció artística, a càrrec de Leandro Mendoza Artagaveitia (Cíclicus Espectacles SL) des de l’any passat, manté l’objectiu de consolidar una fira Trapezi amb identitat territorial que esdevingui una eina imprescindible per al circ de Catalunya i un referent en el sector professional en l’àmbit internacional. Enguany fa tres apostes molt clares: incrementa la programació internacional, consolida l’espai professional i manté l’ajuda a la coproducció d’espectacles que ja va començar a treballar en l’edició passada. En aquesta edició, estrena l’espectacle Gregaris, de la Cia. Soon, una coproducció de la Fira i la companyia.

En aquesta edició, Trapezi fa una clara aposta pel circ internacional. En total, presenta nou produccions estrangeres, un increment important respecte de passades edicions. Des de Suïssa, arriba L’homme cirque, un espectacle de gran format de David Dimitri, una combinació innovadora d’acrobàcia, música i dansa que es podrà en veure en diverses representacions i que signarà la cloenda de la fira.

Tot i això, al Trapezi hi predominen les companyies de Catalunya i de la resta de l’Estat espanyol. Destaquen, a banda de Gregaris, de la Cia. Soon, les companyies catalanes: Amer i Àfrica, CAM, Cirk’Crash, Slow Olou, Cia(3), Julia Farrero, Leti&Fer, Los Barlou, Los Herrerita, Mortelo&Manzani, Mumusic Circus, cia. Passabarret i la Blakan Paradise Orchestra. De la resta de l’Estat, arriben els treballs de les companyies Ganso&Cía, Brunette Bros, Teatro sobre Ruedas, La Güasa Circo Teatro i El Covador, un espai de mostra de les darreres creacions de les escoles de circ Rogelio Rivel (Barcelona) i Carampa (Madrid).

Una de les novetats d’aquesta edició és que la carpa torna al Trapezi. Ho farà amb L’homme cirque, de David Dimitri, que es representarà en una gran carpa instal·lada a la plaça Anton Borrell. Una aposta de la direcció artística de la fira per recuperar aquest format tan típic del circ.

De les produccions de gran format més destacables, arriba la proposta de Mumusic Circus. Presentaran Flou Papagayo, un muntatge que es podrà veure a la plaça de la Llibertat, on es muntarà una grada per a un miler de persones.

Més dades

Del 10 al 13 de maig



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona