Societat

Domènec Fita, ‘padrí’ d’una escultura seva a Santa Coloma

L’artista gironí va ser el convidat d’honor en l’acte d’apadrinament d’una peça que havia fet sobre sant Josep

La dotzena edició del projecte Apadrinem Escultures, dels Amics de la Unesco de Girona, va dur dijous Domènec Fita a Santa Coloma de Farners. Fita (Girona, 18-8-1927) va donar prestigi a un acte amb els escolars dels centres de primària locals, el Castell de Farners, Sant Salvador d’Horta i la Salle Farners, que va tenir lloc al geriàtric. Tots, mestres i alumnes, van fer de padrins.

Anys enrere, Fita havia realitzat una escultura sobre sant Josep en homenatge a l’orde de les monges de la Congregació de les Filles de Sant Josep o josefines, que havien gestionat el geriàtric colomenc, que duu el nom de Sant Salvador d’Horta. De Fita, es van obrir a finals de l’any passat sis exposicions a la ciutat de Girona en motiu dels seus 90 anys. En una al Museu d’Art, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, va lloar l’esforç de l’artista per “harmonitzar humanitat i espiritualitat”.

Artistes locals

Dijous a Santa Coloma, Fita va recordar la vinculació amb els articles colomencs com ara Josep Beulas, Josep Martí-Sabé i Jesús Carles de Vilallonga, explica l’alcalde i regidor de Cultura de Santa Coloma, Joan Martí (ERC). En l’acte, també hi van ser la regidora d’Educació, Teresa Garcia (MES), responsables del Centre de Recursos Pedagògics de la Selva 1 i Dolors Reig, la presidenta d’Amics de la Unesco de Girona.

El projecte artístic i educatiu Apadrinem Escultures permet als alumnes treballar una escultura i conèixer-ne l’autor, l’entorn i el significat, explica Martí. L’any passat, els escultors van analitzar El temps, la vida i la memòria, de Josep Maria Fontanet, i el 2014, per exemple, van aprofundir en Simbologia, una escultura de Martí-Sabé que és al davant del consistori.

LA XIFRA

12
edicions té el projecte Apadrinem Escultures, dels Amics de la Unesco, que es fa als municipis gironins.

Premien un projecte del centre Sant Salvador d’Horta

La Fundació Carulla ha concedit un premi a una iniciativa educativa de l’escola pública Sant Salvador d’Horta. El centre colomenc ha fet durant aquest curs el projecte Innovant les festes tradicionals, que ha permès als alumnes conèixer el Pare Pelegrí, la Festa de la Ratafia i la festa de l’escola (18 de març), entre altres festivitats, amb l’ús de les noves tecnologies.

L’escola, amb un 35% d’alumnes nouvinguts, va veure unificats els dos centres (infantil i primària) en un sol espai el curs 2016/2017, cosa que va afavorir l’inici d’una “renovació pedagògica i tecnològica”. L’equip directiu de l’escola assistirà avui al Teatre Nacional de Barcelona a recollir el premi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres