Societat

Una nena de 8 anys, ingressada al Trueta després d’ofegar-se a la piscina d’una casa de colònies de Vilopriu

La menor, que estudia en una escola de Barcelona, va ser traslladada en helicòpter a l’hospital i evoluciona favorablement

Una nena de 8 anys es troba ingressada a l’hospital Josep Trueta de Girona després d’ofegar-se a la piscina d’una casa de colònies de Vilopriu (Baix Empordà). La nena, que estudia en una escola de Barcelona, havia anat d’excursió amb 88 alumnes més del centre. Aquest dimecres a la tarda, mentre part del grup es banyava a la piscina, el socorrista va veure la nena surant dins l’aigua. Ràpidament, la va treure fora de la piscina, li va fer maniobres de reanimació i va aconseguir que la menor recuperés la consciència. Un helicòpter va traslladar-la fins a l’hospital Josep Trueta, on ha passat la nit en observació. Des del centre informen que la nena evoluciona favorablement i que es preveu que rebi l’alta al llarg del dia.

Els fets van tenir lloc aquest dimecres a tarda. La menor forma part d’un grup de 89 alumnes de l’escola El Sagrat Cor de la Diputació de Barcelona, que havien anat d’excursió a la casa de colònies de Vilopriu. Cap a les cinc de la tarda, a la zona de la piscina, hi havia una trentena de nens banyant-se.

D’aquests, 22 es trobaven dins l’aigua i els altres vuit ja s’estaven canviant. Va ser aleshores quan el socorrista va veure la nena de 8 anys surant amb el cap dins l’aigua. Ràpidament, va treure la menor de la piscina i li va fer maniobres de reanimació. La nena va reaccionar i va recuperar la consciència.

En paral·lel, també s’havien alertat els serveis d’emergències. Els professionals sanitaris que la van examinar van veure que el seu estat era cianòtic i van decidir traslladar-la a l’hospital. Un helicòpter medicalitzat va portar la menor fins a l’hospital Josep Trueta de Girona, on va quedar ingressada i ha passat la nit en observació.

Segons fonts del centre hospitalari, la nena de 8 anys evoluciona favorablement. Es preveu que rebi l’alta al llarg d’aquest dijous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona