Societat

Caos per l’aturada dels taxis i Ryanair

Els taxistes volen fer marxes lentes fins al port i l’aeroport

Iberia desconvoca la protesta de quatre dies

Avui i demà els tripulants de cabina de Ryanair han convocat aturades a l’Estat espanyol, Portugal, Itàlia i Bèlgica, que afectaran els aeroports catalans on és present la companyia irlandesa: el Prat i Girona i, en menor mesura, Reus. D’altra banda, dijous i divendres el personal de terra d’Iberia del Prat ha convocat també aturades, si bé la Generalitat considera que empresa i treballadors són a prop d’assolir un acord que pugui evitar la vaga. Això no és tot, els taxistes també han previst 48 hores de vaga a Barcelona: entre les 6 h d’avui i les 6 h de divendres. La mobilitat a la capital catalana, doncs, serà complicada i encara més si es té en compte que els taxistes volen fer marxes lentes prop del port i l’aeroport.

Els treballadors de Ryanair exigeixen a la companyia que apliqui la legislació espanyola i els drets dels treballadors que preveu la llei de l’Estat. Per la seva banda, els taxistes acusen Foment de no limitar llicències de VTC (vehicles amb conductor) que els fan competència.

I una bona notícia: els treballadors de terra d’Iberia del Prat van desconvocar ahir les quatre jornades de vaga previstes per als dies 27 i 28 de juliol i 3 i 4 d’agost. El president del comitè d’empresa, José Ramírez, ho va anunciar després de més de sis hores de reunió en la tercera mediació que empresa i treballadors tenien al Departament de Treball. Ramírez va explicar que es tracta d’un “acte de confiança” amb la companyia després que hagi fet una “concreció molt clara sobre els punts que reclamava el comitè”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia