Societat

El TSJC manté en suspens el reglament que restringia l’ús d’Uber i Cabify i que ha provocat la vaga de taxis

Els taxistes decidiran si convoquen més protestes

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat avui mantenir la suspensió cautelar del reglament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que restringia en la pràctica l’activitat de les aplicacions Uber i Cabify, que operen a Barcelona a través de llicències de vehicles amb conductor, les anomenades VTC.

La decisió del TSJC amenaça de tensar més la protesta dels taxistes de Barcelona, ja que aquest col·lectiu confiava a mantenir vigent el reglament de l’AMB.

En l’acte donat a conèixer avui, el TSJC acorda “ratificar” la decisió adoptada el passat 19 de juliol i “suspendre cautelarment” aquest reglament aprovat per l’AMB, amb la qual cosa atén la petició que li havia fet la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

En la vista prèvia, els representants de la CNMC havien sol·licitat que es mantingués la suspensió cautelar amb l’argument que l’AMB no tenia competències per a això, i que el reglament suposava en la pràctica revocar llicències de VTC ja concedides.

En canvi, els representants de l’AMB i de les associacions de taxistes havien reclamat que es revoqués la suspensió pel perjudici econòmic que suposaria mantenir suspès aquest reglament mentre s’espera sentència sobre el cas.

De la seva banda, l’AMB sosté que el seu reglament no qüestiona autoritzacions existents ni competències estatals, sinó que estableix una autorització addicional per als vehicles amb llicència VTC que operin a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Les associacions de taxistes, que dimecres a les sis del matí van iniciar una vaga que ha acabat avui a la mateixa hora, han de decidir ara com reaccionen a la decisió del TSJC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.