Societat

El govern exigeix el traspàs de les competències del taxi davant la “deixadesa” de l’executiu espanyol

Interior recomana a aquells que s’hagin de desplaçar cap a l’aeroport que utilitzin el transport públic, especialment el metro i el tren

La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha exigit aquest dissabte el traspàs de les competències del taxi davant la “deixadesa” de l’executiu espanyol, que ha derivat en la vaga indefinida que ha convocat el sector i que manté paralitzats tots els vehicles de l’àrea de Barcelona. La consellera ha criticat que la desatenció ve de lluny, “i no l’han afrontat en cap moment”.

Precisament, aquest dimecres es reunirà la comissió bilateral Generalitat-Estat en què també s’ha de tractar l’estat del traspàs de les competències. “Veurem quina resposta dona el govern espanyol i quina és la proposta per resoldre la qüestió”, ha afegit. De la seva banda, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha recomanat a tots els viatgers que s’hagin de desplaçar cap a l’aeroport del Prat que prioritzin el transport públic, especialment el metro i el tren.

La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha recordat que l’altra institució que també té competències sobre el sector del taxi és l’AMB, presidida per l’alcaldessa Ada Colau, que ja va tirar endavant un reglament que regulava els serveis urbans que realitzaven les VTC (vehicles amb conductor).

Aquest divendres, però, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el va tombar i Artadi ha assenyalat que el Govern dona “tot el suport que calgui” a l’Ajuntament de Barcelona perquè s’explorin “tots els marges competencials” que podrien fer arribar a “una part” de la solució del conflicte que existeix ara mateix.

Elsa Artadi ha explicat que el govern manté una interlocució contant amb el sector del taxi, tant des de Presidència, com des d’Interior, però també des de Territori. Al marge d’aquestes reunions, la consellera ha explicat que s’ha convocat per dimarts a les 11 del matí al Palau de la Generalitat una reunió amb el sector del taxi, que ja ha confirmat la seva presència, “per treballar conjuntament i continuar amb la interlocució”.

De la seva banda, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha explicat que les restriccions en la mobilitat només afecten a Barcelona i ha recomanat a l’administració local que incrementi els serveis públics en aquest sentit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia