Societat

La Fiscalia demana l’absolució del denunciat per intimidar una dona que posava llaços grocs a Tortosa

La defensa de la denunciant reclama al jutge una multa per coaccions a la llibertat d’expressió

Investiguen els 17 identificats en la baralla de la matinada de dilluns a Manresa per desordres i amenaces lleus

Aquest dimecres s’ha celebrat al jutjat número 1 de Tortosa el judici per la presumpta intimidació d’un home cap a una dona que col·locava llaços grocs a l’avinguda Generalitat de Tortosa, dissabte, en un acte autoritzat i convocat per l’ANC Terres de l’Ebre.

El cas ha quedat vist per sentència amb la petició d’absolució per part de la defensa de l’acusat i també de la Fiscalia, que ha descartat el delicte de coacció a la llibertat d’expressió que reclama l’acusació.

L’advocat de la denunciant, Xavier Faura, ha explicat a la sortida del judici, que han reclamat una multa, d’un màxim de 2.700 euros, per al denunciat. Segons la denúncia, l’acusat va intimidar però també sacsejar la denunciant. No existeix però informe mèdic d’aquesta agressió física lleu i per tant l’acusació se centra en el delicte de coaccions. “Pensem que ha de prosperar la condemna perquè han coartat la seva llibertat d’expressió, i la de tot el grup que l’acompanyava posant llaços grocs”, ha defensat Faura.

La sentència es coneixerà en pocs dies i l’acusació no descarta recórrer a l’Audiència de Tarragona si no els és favorable. Per fer-ho tindran 5 dies hàbils a partir del dictamen judicial. L’advocat Xavier Faura s’ha mostrat sorprès per la posició de Ministeri Fiscal i la seva demanda d’absolució de l’acusat i ha recordat que els fets denunciats vulneren un dels drets fonamentals que empara la Constitució en el seu article 16, la llibertat d’expressió. En el judici han participat tres testimonis de part de la denunciant que han ratificat la versió de la dona. L’acusat ha contradit el relat de la denúncia però no ha aportat cap testimoni.

D’altra banda, els Mossos d’Esquadra investiguen les 17 persones identificades en la baralla que es va produir dilluns a la matinada a Manresa després que un grup volgués tornar a arrencar una estelada a la Plaça Onze de Setembre. Els investigats estan acusats de delictes de desordres públics i amenaces lleus, segons fonts policials.

Els independentistes van denunciar a les xarxes socials que es tractava d’una nova agressió feixista i que van rebre cops a l’espatlla i a les cames. Per aquest motiu, van haver de ser atesos pels serveis d’emergència. Els Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb la Policia Local de Manresa, van identificar les 17 persones i van obrir diligències, que ja s’han enviat al jutjat. Segons la policia, ambdues parts van amenaçar de presentar denúncia i algunes de les persones van acabar formalitzant-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona