Societat

La vaga de Ryanair afecta només 14 vols a Catalunya

L’escassa incidència de la vaga al país va fer que Consum no activés l’oficina de queixes que té a la terminal 2 de l’aeroport del Prat

A tot Europa, la companyia irlandesa va cancel·lar 400 vols

La vaga de pilots a diversos països d’Europa de la companyia irlandesa Ryanair va obligar a cancel·lar ahir un total de 14 vols a Catalunya i 80 al conjunt de l’Estat espanyol, on en general no es van viure escenes de tensió. En concret, 10 dels vols afectats a Catalunya tenien origen o destí final a l’aeroport del Prat de Barcelona i els quatre restants, a l’aeroport de Girona, segons les dades extretes del lloc web de la companyia.

A la resta dels aeroports de l’Estat, la vaga va afectar els vols de la companyia amb arribada i sortida als aeroports de Gran Canària, Eivissa, Jerez, Màlaga, Palma, Santander, Sevilla, Tenerife sud i Saragossa.

La protesta, convocada a Irlanda, Suècia, Bèlgica, Holanda i Alemanya per reclamar millors condicions laborals i pujades salarials, va obligar Ryanair a cancel·lar al voltant de 400 dels 2.400 vols totals previstos per ahir, dia important d’operació sortida. Al conjunt del continent europeu, es van veure afectats al voltant de 55.000 passatgers, gairebé 42.000 dels quals a Alemanya, als aeroports de Frankfurt, Berlín i Weeze, encara que no són els únics punts afectats.

L’escassa incidència de la vaga als aeroports catalans es podia constatar a la T2 del Prat, d’on surten i arriben els aparells de Ryanair, pel fet que l’oficina que hi té l’Agència Catalana del Consum ahir no estava activa. Aquesta oficina sí que va estar oberta i va atendre queixes amb motiu de l’última vaga del personal de cabina de Ryanair, el juliol passat, que aleshores sí que va afectar els vols que sortien de Catalunya.

En els punts de facturació de Ryanair, ahir al migdia, l’ambient era el d’un divendres normal d’agost, amb molta activitat, i moltes cues. Alguns clients de la companyia van assegurar que per culpa de les llargues cues que van haver de fer van perdre el vol. Els afectats per les cancel·lacions es van queixar que van ser avisats amb poca antelació.

LA XIFRA

55.000
passatgers
es van veure afectats ahir per la vaga de pilots de Ryanair a cinc països d’Europa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona