La neu dificulta l'accés a municipis del Baix Llobregat

La situació es va complicar als municipis de la zona nord del Baix Llobregat i els que estan situats a zones més elevades, com Begues. La nevada de la tarda va deixar un gruix de 15 centímetres a Begues i va fer que el municipi quedés pràcticament incomunicat. La carretera fins a Gavà es va haver de tallar perquè diversos vehicles van quedar entravessats, i tampoc es podia transitar per la pista forestal a Torrelles. Només es podia circular per la carretera que comunica amb Olesa de Bonesvalls, tot i que amb cadenes. L'Ajuntament va habilitar l'escola pública Sant Cristòfor i l'Escorxador per donar aixopluc a les persones que no poguessin sortir del municipi.

L'Ajuntament de Martorell, al seu torn, va habilitar el gimnàs del pavelló esportiu per acollir les persones amb problemes. El servei de Renfe no funcionava en cap sentit, mentre que el de Ferrocarrils de la Generalitat, al tancament d'aquesta edició, funcionava amb normalitat. A Collbató, alguns veïns van tenir problemes per arribar al municipi provinents de l'A-2 perquè en aquesta via només es podia circular amb cadenes. També va haver-hi problemes per accedir a Abrera pel que fa als camions, el trànsit dels quals es va desviar entre l'entrada del municipi i la Panadella. Igualment complicats estaven els accessos a Corbera de Llobregat, ja que la carretera de la Palma de Cervelló es va haver de tallar; per aquest motiu l'Ajuntament va recomanar que no s'entrés ni es sortís del poble. La circulació va ser difícil a l'interior de municipis com Sant Just Desvern, pels seus pronunciats pendents, i la recomanació era no agafar el cotxe. A més, la caiguda d'un arbre va obligar a suspendre la circulació del Trambaix.

2.097 escolars es van quedar sense classe, uns perquè els autocars no van circular i altres perquè es van trobar les escoles tancades. L'Ajuntament de Collbató va decidir suspendre les classes dels quatre centres educatius: l'escola Collbató, els instituts Collbató i Sant Esteve Sesrovires i l'escola bressol l'Abellerol. En total, 1.142 alumnes es van haver de quedar a casa. A Vallirana i Sant Esteve Sesrovires es van suspendre quatre rutes escolars, fet que va deixar 348 nens sense classe. A Corbera de Llobregat la neu va deixar a casa 378 nens i a Esparreguera, 229. L'Ajuntament de Corbera, per la seva banda, va decidir suspendre tots els actes culturals i esportius previstos per a avui. Es va veure, doncs, afectada la celebració del Dia de la Dona, i els actes es duran a terme en els propers dies, en una data encara per concretar. Alguns ajuntaments, com el de Martorell, han avançat que les escoles estaran obertes avui, tot i que no es garanteix el desenvolupament de tota l'activitat lectiva. D'altres, com Sant Just, ja van decidir ahir suspendre les classes, mentre que hi ha escoles que ho anunciaran aquest matí a través d'internet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona
girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell