«A casa, apurant l'últim paquet de tabac»

El segon tinent d'alcalde de Pontons queda aïllat a casa seva a causa del temporal de neu

La situació a Pontons ha millorat durant el dia d'avui. El temporal de neu s'esperava però no amb la virulència que va arribar. Després de la nevada del mes de gener, l'Ajuntament havia quedat amb poques reserves de sal i el temporal d'ahir va obligar a fer-la servir tota. Avui a la tarda, era previst que arribés un camió de sal que havia anat a carregar a Manresa. L'objectiu era tirar sal sobretot en camins i accessos perquè les baixes temperatures d'aquesta nit no dificultin encara més les comunicacions de cara a demà. Mentre el tinent d'alcalde Josep Tutusaus coordina totes les tasques de neteja dels camins i carreteres i les situacions d'urgència, el seu company del govern Joan Ríos està reclòs a casa, com una víctima més del temporal. Ríos s'ho prenia aquest matí amb filosofia, però confiava que demà la situació millorarà i ja podrà sortir de casa: «sóc fumador i encara em queda un paquet de tabac», deia en to sorneguer.

El temporal d'ahir a la tarda va deixar atrapat un camió de bombers a Pontons. Un problema amb la línia elèctrica que va tenir sense llum durant bona part del dia els veïns de la urbanització de la Ponderosa va obligar a fer treballs d'urgència als tècnics de la companyia elèctrica. Els Bombers van haver d'intervenir per ajudar-los, però el camió va quedar atrapat i no podia sortir, malgrat que duia cadenes. Segons Tutusaus, van haver de treballar durant unes hores per poder arrossegar el camió dels bombers fins a la carretera. Precisament, la carretera de Pontons va quedar tallada a l'altura de Torrelles de Foix des de primera hora ja que l'acumulació de neu i el risc que els arbres i les branques caiguessin sobre l'asfalt era molt elevat i feien la zona impracticable.

Ja al municipi de Querol (Alt Camp), molt a prop de Pontons, un tractor de l'ADF de Pontons va haver d'anar a buscar una veïna que havia d'anar a fer diàlisi i no podia sortir de casa seva –i l'ambulància no hi podia arribar–. Segons Josep Tutusaus, la col·laboració de tots els cossos de seguretat i dels veïns amb maquinària ha estat extraordinària i és previst que ho continuï sent durant les pròximes hores, ja que el poble tindrà encara dificultats per recuperar la normalitat absoluta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós