Societat

Desmantellen un grup especialitzat en robatoris amb “claus falses”

Els lladres duplicaven les claus de les víctimes sense que s’adonessin i les seguien per esbrinar on vivien

Els Mossos detenen deu persones, quatre de les quals han ingressat a presó

Els Mossos d’Esquadra han detingut deu persones que robaven en domicilis amb claus duplicades per no haver de forçar els panys, segons ha informat la policia catalana. Atribueixen a aquest grup criminal almenys vuit robatoris i més d’una dotzena en grau de temptativa.

La investigació es va iniciar a finals del mes de març quan efectius de la comissaria de Sants-Montjuïc van detectar alguns dels sospitosos al districte. Durant aquests mesos, els investigadors van posar el focus sobre diferents persones d’origen colombià que estaven especialitzades en cometre robatoris amb força a domicilis. Arran d’aquestes indagacions es va poder detectar que el modus operandi que utilitzaven era el conegut com el de la “clau falsa”.

Els lladres triaven víctimes d’origen xinès que habitualment regentaven algun tipus de negoci de restauració. Desprès de fer vigilàncies de les seves rutines aconseguien sostreure i duplicar les claus dels domicilis d’aquestes persones, per posteriorment retornar-les d’on les havien tret sense que les víctimes se n’adonessin.

Un cop tenien les claus els seguien per tal d’esbrinar el domicili de les víctimes i accedir-hi sense haver de forçar les portes.

La investigació va culminar el passat 11 de juliol amb la detenció de deu persones (set homes i tres dones) de nacionalitat colombiana, d’edats compreses entre els 23 i 57 anys com a presumptes autors de delictes d’organització criminal i robatoris amb força a domicilis. Les detencions es van produir a diferents punts de Barcelona, i a l’Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Palau i Solità i Plegamans.

Els deu detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l’ingrés a presó de quatre d’ells i va deixar en llibertat amb càrrecs els altres sis. Amb aquestes detencions els investigadors donen per desarticulat aquest grup criminal.

Almenys vuit robatoris

La policia ha acreditat la participació de la xarxa en almenys vuit robatoris a domicilis de Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, el Prat de Llobregat, Gavà. A més, els atribueixen més de tretze robatoris en grau de temptativa, per als quals ja havien realitzat actes preparatoris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES