Societat

Tres detinguts en una manifestació veïnal contra l’incivisme a la Llagosta

La protesta contra una família conflictiva que acumula diverses denúncies per furts i agressions acaba en aldarulls

Alguns veïns i membres de la família intercanvien insults i els llancen objectes davant la casa que aquesta ocupa des de fa dos anys

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres persones per atemptat a l’autoritat, danys i desordres públics pels aldarulls que es van produir dissabte després d’una manifestació veïnal contra l’incivisme a la Llagosta (Vallès Oriental). Dues persones, un veí i una agent dels Mossos, van resultar ferides en la trifulga.

La protesta dels veïns va acabar davant l’habitatge que des de fa dos anys ocupa una família conflictiva, sobre la qual pesen diverses denúncies per furts, agressions físiques i diversos problemes de convivència.

La mobilització es va convertir aleshores en una batalla campal. Malgrat la presència policial, alguns membres de la família, des d’un balcó, i els concentrats van intercanviar insults, escopinades i fins i tot llançament d’objectes com cadires, fustes, vidres o tamborets.

Els Mossos d’Esquadra van haver d’intervenir per evitar que alguns dels concentrats forcessin l’accés al portal de l’habitatge, que. Els agents van detenir tres de les persones que participaven en la protesta, que aquest diumenge passaran a disposició judicial. Una està acusada d’un delicte d’atemptat a l’autoritat i danys i les dues altres per atemptat a l’autoritat i desordres públics.

Conflicte creixent

Aquest conflicte veïnal s’ha anat agreujant i va esclatar ahir a la tarda. Fa uns dies, l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, va demanar al conseller d’Interior que es reforcés la presència policial al municipi ja que l’arribada d’aquesta família al municipi havia generat “greus problemes de seguretat i convivència ciutadana”. “El volum d’incidències és tan elevat que resulta pràcticament impossible de controlar”, afirmava Sierra en la carta adreçada a Miquel Buch i penjada a Facebook. Segons l’alcalde de la Llagosta, en un sol cap de setmana es van registrar 17 incidències relacionades amb diversos membres d’aquesta família conflictiva, des d’agressions físiques i verbals fins a baralles, furts i intents d’ocupació d’habitatges. Per aquest motiu, el batlle sol·licitava a Interior que reforcés la presència policial amb dues patrulles de Mossos d’Esquadra els tres torns de servei diaris. De fet, la pròpia plantilla de la Policia Local de la Llagosta ja s’ha hagut d’ampliar amb més efectius, especialment durant aquest estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia