Societat

En marxa la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Una prova pilot a l’escola Pla de Girona fomenta anar i tornar a peu al centre, en el marc d’un projecte europeu

L’escola Pla i l’Ajuntament de Girona han començat la campanya titulada Mou els peus, mou el món, un lema escollit pel Consell d’Infants. La campanya consisteix en què un centenar d’alumnes de cinquè i sisè de primària reflexionin, durant dues setmanes, sobre els avantatges i els beneficis d’anar a l’escola a peu, en bicicleta, en bus o compartint cotxe. Cada dia marcaran com han arribat fins al centre en un mural en forma de serp que han col·locat al vestíbul del centre d’ensenyament. La iniciativa, que el consistori pensa portar més endavant a altres centres, forma part del projecte europeu School Chance, en el qual participa Girona.

Vehicles elèctrics

L’inici d’aquesta campanya coincideix amb la celebració arreu del país de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Entre altres activitats, a Girona es podrà visitar dissabte i diumenge l’Exposició del Vehicle Elèctric a la plaça de la Independència. A més de vehicles elèctrics, n’hi haurà d’híbrids o de gas i, alhora, es faran xerrades sobre les estacions de recàrrega, els avantatges i perjudicis del vehicle elèctric respecte al vehicle de combustió fòssil o sobre les experiències de persones usuàries de vehicles elèctrics.

Bus gratis, a Olot

A Olot, per segon any consecutiu, es podrà viatjar gratis al bus urbà (TPO) dijous i divendres. L’objectiu –ha explicat l’equip de govern– és facilitar a la gent que experimenti l’ús d’aquest servei. Si en un dia normal viatgen en les quatre línies del bus prop de mil persones, l’any passat, en els dos dies que el TPO va ser gratuït, ho van fer 2.837.

Molta activitat a Ripoll

A Ripoll, les activitats ja van començar el cap de setmana. Avui la Fundació Guttmann oferirà al públic jove una activitat per sensibilitzar els joves perquè tinguin comportaments responsables. També avui hi haurà una caminada que combinarà art, cultura i esport. Dijous, L’hora del conte de la biblioteca també girarà entorn d’aquesta temàtica i, al Museu Etnogràfic, l’oficina d’energia del Ripollès oferirà una xerrada sobre la factura de la llum. Per a divendres s’ha previst la caminada per l’envelliment actiu i una exhibició de Segway a la plaça del Monestir. Tancarà el programa una demostració de vehicle elèctric, dissabte al matí a la plaça de l’Ajuntament.

Bicis al Baix Empordà

Al Baix Empordà, dos municipis s’han adherit a la iniciativa: Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols. En el primer, entre els dies 20 i 23 de setembre, s’organitzaran diverses activitats, com ara una pedalada escolar –en la línia del nou pla director que l’Ajuntament prepara per fomentar l’ús de la bicicleta–, la zona centre sense cotxes i la Marxa del Suro per a les dones. A Sant Feliu, d’altra banda, aquesta setmana regalen plantes als usuaris del bus urbà, i el cap de setmana faran una bicicletada popular –dissabte– i la Fira de la Mobilitat Sostenible al Guíxols Arena –diumenge–. També sortejaran deu targetes de deu viatges en bus.

LA XIFRA

2.837
viatgers
va tenir el bus urbà d’Olot els dos dies de l’any passat en què el servei va ser gratuït.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt