Societat

El Homrani reconeix que l’arribada de menors no acompanyats a l’estiu “ha superat” els serveis d’atenció a la infància

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies comptabilitza en més de 950 els joves i infants migrants que han arribat a Catalunya entre juliol i agost

Afirma que tractarà el tema amb la delegada del govern espanyol a Catalunya aquesta setmana

El conseller de Treball, Treball, Afers Socials i Famílies del Govern, Chakir El Homrani, ha reconegut aquest dimecres que l’arribada de més de 950 migrants menors no acompanyats a Catalunya durant els mesos de juliol i agost ha desbordat els serveis d’atenció a la infància de la Generalitat. “Hem de ser conscients que estem en una situació que ens ha superat”, ha admès en una entrevista a Els Matins de TV3. El conseller ha comparat aquestes xifres amb les de 2015, quan van arribar, en tot l’any, uns 370 infants i joves sense referents familiars a terres catalanes. Per fer front a aquesta situació, el seu Departament ha generat un equipament d’acollida cada dues setmanes per tal de poder “acollir tothom”, una política que, assegura, “ha generat tensió”. Per tal d’integrar aquests joves, el conseller ha apuntat que s’han reservat un 10% de les places en centres de nova oportunitat per ells.

Pel que fa a la relació amb el govern espanyol, ha assegurat que encara no ha pogut parlar amb la nova ministra de Sanitat, Maria Luisa Carcedo, i que quan va demanar tractar l’acollida de migrants menors a principis d’estiu amb l’anterior encarregada de la cartera, Carmen Montón, aquesta el va emplaçar a reunir-se al llarg de mes de setembre.

No obstant això, segons ha explicat, l’arribada de migrants menors no acompanyats serà un dels punts de l’agenda de la reunió que el conseller mantindrà amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera aquesta setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla