Societat

Catalunya rebrà 3.000 menors no acompanyats aquest any

Reunió d’urgència ahir a la tarda per crear un organisme de coordinació

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, va demanar ahir “transparència” al govern de l’Estat sobre l’arribada de menors no acompanyats. El Homrani va remarcar que “hi ha hagut bones paraules, però no fets”, i hi va afegir: “Si hi ha transparència, ens permetrà de donar una resposta més organitzada a la situació.” El Homrani, que va visitar Lleida i Balaguer ahir, diumenge, va demanar celeritat a l’hora de regularitzar els menors. “Ens preocupa molt que els joves de 17 anys surtin del sistema de protecció sense tenir papers.” El conseller va fer públic que el govern català estima que aquest any arribaran al país vora 3.000 d’aquests menors no acompanyats.

El conseller va fer aquestes declaracions després de saber-se que en els darrers dies desenes d’aquests joves han dormit en comissaries dels Mossos d’Esquadra. I justament per aquesta situació de crisi, des del juny de l’any passat fins a l’agost de 2018 s’han posat en funcionament un total de 1.787 places d’acollida en més d’un centenar de centres repartits a més de 30 municipis d’arreu del país i ahir va tenir lloc una reunió d’urgència amb la presència, entre d’altres, del president, Quim Torra, el vicepresident, Pere Aragonès, el mateix El Homrani i la presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Francina Alsina, la vicepresidenta de la Taula del Tercer Sector, Sònia Fuertes, el president de la Confederació Empresarial del Tercer Sector, Joan Segarra, i Joan Muntaner, representant també de La Confederació. Es va decidir crear un organisme de coordinació diari entre el govern i les entitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós