Societat

S’ensorren dues cases deshabitades al nucli antic de Tortosa

Una vintena de veïns són desallotjats de forma preventiva

Dues cases deshabitades s’han ensorrat aquest diumenge al vespre al nucli antic de Tortosa. Els edificis estan situats als números 33 i 35 del carrer Montcada. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, l’avís s’ha produït cinc minuts abans de les vuit del vespre.

Com a mesura preventiva, s’han desallotjat 23 veïns de les cases situades al davant i al costat dels immobles esfondrats, que tenien quatre pisos d’alçada. Una persona ha estat reallotjada pels serveis socials, mentre que la resta passaran la nit en domicilis de familiars o amics.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que a les cases afectades no hi vivia ningú perquè hi constava un requeriment de desallotjament. A més, hi havia tanques instal·lades davant els edificis.

Segons Roigé, tot sembla indicar que no hi ha víctimes. Ara s’està a l’espera de poder desenrunar el carrer per poder esbrinar els motius de l’esfondrament de dues “cases petites” al carrer Montcada. Cal tenir en compte que el succés s’ha produït en ple episodi de pluges intenses derivades de l’ex-huracà ‘Leslie’.

Arran de l’esfondrament s’han desallotjat 23 persones de les cases de la vora i del davant. L’alcaldessa de Tortosa ha apuntat que, segons les primeres valoracions dels arquitectes, la resta d’edificis no se n’haurien vist afectats i d’entrada no hi ha risc que es produeixin més esfondraments.

El succés ha omplert de runa el carrer Montcada en un tram força estret, per la qual cosa la via es mantindrà tallada al trànsit fins que no es pugui sanejar la zona i garantir-ne la seguretat.

Fins al lloc dels fets s’han desplaçat cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, dues unitats del SEM i tres patrulles de Mossos d’Esquadra, Policia Local i Guàrdia Civil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona
girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona