Societat

Detinguts dos ocupes en un desallotjament a Barcelona

Quatre persones es van lligar a uns bidons de ciment

La casa, d’una immobiliària, es va ocupar el 2016

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir dos dels ocupes de la casa Ca La Trava de Barcelona, que s’havien encadenat a uns bidons farcits de ciment per evitar el seu desallotjament i en van denunciar dos més en aplicació de l’anomenada llei mordassa. L’immoble, al barri de Gràcia, feia prop de dos anys que estava ocupat.

El desallotjament es va iniciar cap a les sis del matí per ordre del titular del jutjat d’instrucció número 24 de Barcelona, que va obrir una investigació el gener passat per un delicte lleu d’usurpació. Segons els Mossos, nou persones es negaven a abandonar l’immoble i quatre estaven amb els braços inserits en bidons farcits de ciment per evitar ser desallotjades. Els agents en van alliberar dues i les van detenir pels delictes de resistència i desobediència. Dues més es van deixar anar dels bidons i van abandonar l’edifici, després de la qual cosa van ser denunciades.

Al vespre, mig miler de persones es van manifestar contra el desallotjament en una marxa que va acabar amb contenidors cremats, danys en oficines bancàries, immobiliàries i en un pis turístic, i amb un detingut i dos denunciats.

Un procés de mediació fallit

La finca va ser ocupada a final del 2016 i, el gener de l’any passat, el jutjat d’instrucció 24 de Barcelona va obrir una investigació per un delicte lleu d’usurpació. Tres mesos després va ordenar el desallotjament de l’edifici. Aquest va quedar aturat per un recurs presentat per la defensa d’un dels ocupes. El maig del 2017 la propietària va demanar la suspensió del procés perquè l’Ajuntament de Barcelona li havia requerit un desallotjament pacífic a través d’un procés de mediació. En aquell procés de mediació, el consistori va mantenir converses amb la propietat de l’edifici per comprar-lo; però, arran de la falta d’acord, es va reactivar el procés de desallotjament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES