Societat

Passen a disposició judicial els detinguts en l’operatiu de la Guàrdia Civil contra el tràfic de marihuana

El dispositiu contra un clan dedicat a exportar droga a escala internacional es va saldar amb vint arrestats

Les detencions es van produir dimecres passat

Els vint detinguts en l’operatiu de la Guàrdia Civil contra una suposada organització criminal dedicada al tràfic de marihuana a escala internacional han començat a passar a disposició del Jutjat d’instrucció 3 de Santa Coloma de Farners aquest divendres. La benemèrita ha traslladat els arrestats des de dependències policials de Sant Andreu de la Barca i Premià de Mar fins al jutjat en un autobús. El cop per desarticular un clan familiar ubicat a la Selva es va saldar amb el comís de 2.600 plantes i 65 quilos de cabdells de marihuana, 45.000 euros en metàl·lic, nou armes i 22 vehicles, alguns dels quals d’alta gamma. L’operatiu, on van participar 370 efectius del cos policial, es va iniciar dimecres de matinada després de gairebé un any d’investigació. La Guàrdia Civil va fer 22 escorcolls.

Les declaracions dels vint detinguts han començat pels voltants de les nou del matí, enmig d’un fort desplegament policial format per agents de la Guàrdia Civil, dels Mossos d’Esquadra i efectius de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO). Els agents han blindat l’exterior de l’edifici, on s’agrupen una quarantena de familiars dels arrestats.

Als detinguts se’ls acusa de delictes contra la salut pública (per tràfic de drogues), defraudació de fluid elèctric i organització criminal. La benemèrita els ha traslladat en un autocar –el mateix que van fer servir el dia de l’operatiu- i una furgona del cos. Els arrestats entren al jutjat per la part posterior de l’edifici.

L’operatiu contra aquest clan familiar es va dur a terme aquest dimecres. Va arribar a mobilitzar fins a 370 efectius de la Guàrdia Civil, un helicòpter amb càmera tèrmica i la unitat canina. L’epicentre del dispositiu va ser la urbanització Residencial Park de Maçanet de la Selva, on es van fer la majoria de les detencions.

L’operatiu culminava més d’un any d’investigació contra aquest clan familiar que exportava marihuana (principalment a països com França i Holanda). Es va saldar amb el comís de 2.600 plantes, 65 quilos de cabdells de marihuana, 45.000 euros en efectiu, nou armes (tres pistoles, un revòlver, un rifle, una escopeta i tres carabines).

Durant la intervenció, la Guàrdia Civil també va intervenir 22 vehicles (alguns d’ells, d’alta gamma), munició, una catana, matxets, navalles de grans dimensions, joies, rellotges d’alt valor i quinze telèfons mòbils. A més de Maçanet, es van fer escorcolls i registres també a Cassà de la Selva (en un mas on vivia el cervell del clan), a Lloret de Mar i al barri de Vila-roja de Girona.

En paral·lel a l’operatiu policial, tècnics d’Endesa també es van desplaçar a lloc per desconnectar aquells habitatges que punxaven la llum. El clan havia arribat a defraudar fins a 80.000 euros.

La investigació es va iniciar el mes de novembre de l’any passat, quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement de l’existència d’aquest clan que traficava amb marihuana. L’integraven, sobretot, membres d’una mateixa família d’ètnia gitana que cultivava la droga en plantacions interiors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EDUCACIÓ

Projecte innovador europeu amb l’escola Carme Auguet i la UdG

girona
medi ambient

Neixen quatre noves gaseles dorcas al Zoo de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Ciutat Vella inicia un canvi de contenidors per augmentar la capacitat de selecció de paper i plàstic

BARCELONA
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO