Societat

Societat

Guinness de pintura sota l’aigua a la Fosca

L’artista barceloní Markus D completa un retrat de Dalí de vuit metres quadrats submergit al mar

Està pendent que li validin la fita

L’artista Marc Armengol, nascut a Martorell i més conegut amb el sobrenom de Markus D, va culminar diumenge la fita de superar l’actual rècord Guinness mundial de pintura subaquàtica, establert el 2015 per una libanesa que va completar un quadre de sis metres quadrats sota les aigües d’una piscina a Beirut. A més d’ampliar fins a vuit metres quadrats la superfície del llenç –un retrat panoràmic de Salvador Dalí de quatre metres d’amplada per dos d’altura–, Markus D va apostar per introduir un altre element de complicació, i va submergir-se en aigües obertes, a vuit metres de profunditat davant la costa de la platja palamosina de la Fosca.

Feia setmanes que preparava l’aventura, amb el suport de l’Anemone Diving Center de Palamós i acompanyat d’uns quants submarinistes, que van fer una performance musical supervisats pel director de cinema Daniel Arqués. Però les difícils condicions dels corrents submarins van estar a punt d’enviar en orris la temptativa. “La previsió era passar dues hores pintant sota l’aigua, però finalment vaig estar-hi 50 minuts”, explicava l’artista, tot atribuint els problemes “a la lluita contra el corrent i l’efecte vela sobre el llenç”, que el van obligar a fer un sobreesforç per mantenir el cavallet a lloc.

De fet, la idea inicial de Markus D era submergir-se a Cadaqués, però fins a darrera hora, un cop traslladada l’aventura a Palamós, es va debatre entre el fons de la Fosca o en les aigües del port Marina Palamós, més encalmades. Allà ja hi havia pintat un quadre submarí d’homenatge a Johan Cruyff, el juny del 2017, després d’altres obres sota les aigües de la Costa Brava, també a Blanes o Tossa.

El llenç, d’una tela especial, trigarà entre 20 i 30 dies a assecar-se del tot. Per la seva banda, el jurat del Guinness ha de certificar la consecució del rècord. Mentrestant, Markus D prepara un nou desafiament a les comarques gironines, aquest cop sota l’aigua d’un estany pirinenc glaçat i amb una altra pintura com a tema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Vuit detinguts a l’Hospitalet d’una banda que robava coure a empreses

hospitalet de llobregat
EL CONSISTORI

Els comuns denuncien que per sanejar la depuradora de Mataró es paga quatre cops més cara l’electricitat

mataró
llengua

El govern aprova el decret per als projectes lingüístics de centre

barcelona
Societat

Mor Jim Harris Simons, matemàtic i llegenda de Wall Street

societat

Els somnis dels infants gironins omplen el carrer Nou

girona

Mataró tindrà una nova roda de fira de 30 metres i més dies amb descomptes

mataró
societat

La Patum de Berga manté el pressupost en 456.000 euros

berga
societat

El pare de la nena morta per la mare a Sant Joan Despí nega que l’acusada tingués cap problema mental

barcelona
Societat

Conveni amb la Fundació Ramon Noguera per tenir cura de gats de carrer

llagostera