Societat

Gastronomia

Girona torna a ser la capital culinària

La ciutat acollirà del 18 al 20 de novembre una nova edició del Fòrum Gastronòmic

El 97% de l’espai expositiu ja està contractat

Joan Roca, Marc Ribas, Jordi Cruz, Rodolfo Guzmán i Nandu Jubany no hi faltaran

“La cuina i la salut van juntes, els cuiners ja ho tenen interioritzat”, diu el codirector del fòrum

Ja s’ha convertit en una data esperada en el calendari gironí. Com cada any, l’alimentació s’apoderarà de la ciutat del 18 al 20 de novembre, gràcies a una nova edició del Fòrum Gastronòmic. Aquest serà el setè any que Girona acollirà una iniciativa que reuneix professionals vinculats amb el sector de la gastronomia, des de cuiners a empreses de distribució i productors artesans. Per Jaume von Arend, codirector del fòrum, els pilars que el fan possible són clars. “Té excel·lència, sostenibilitat, permet l’intercanvi de coneixements i el negoci entre expositors”, va exposar en la presentació de la fira d’enguany. Uns objectius transversals que volen aglutinar “de petits productors fins a multinacionals”. En aquest sentit, la internacionalització tornarà a ser clau, perquè “s’han convidat compradors estrangers, molts de provinents de Polònia”, convidada aquest any en el fòrum.

Segons expliquen els organitzadors, l’any passat es va experimentar un creixement del 40%, fet que implica que es va arribar “al màxim” de la capacitat del fòrum i, per tant, “l’objectiu d’aquest any no és créixer, sinó consolidar-se”. Per ara, les xifres tornen a ser bones: el 97% de l’espai expositiu ja està contractat i el 75% dels expositors repeteixen respecte a l’any passat. Això demostra, per Von Arend, “la fidelitat de les empreses, que hi confien any rere any”.

Un dels eixos del fòrum d’enguany són les personalitats convidades. Entre les intervencions més atractives, destaquen les de Joan Roca, Rodolfo Guzmán, Esther i Nacho Manzano, Pepe Solla i Xoán Crujeiras i Jordi Cruz. A l’espai de l’Auditori també es podran gaudir de dues sessions matinals –el segon i el tercer dia del fòrum–, “amb una elevada presència femenina, una de les prioritats d’aquest any”. I els tallers degustació tornaran a sacsejar la fira amb figures de renom com Paco Pérez, Adeline Grattard, Marc Ribas, Xavier Pellicer i Nandu Jubany, entre d’altres. El Fòrum Gastronòmic no renuncia a aprofundir els vincles evidents entre l’alimentació i l’entorn, i per això es tornaran a impulsar sessions per unir el trinomi format per la gastronomia, la ciència i la salut. D’una altra banda, dos dels productes que acompanyen molts àpats, com el vi i els còctels, també tindran presència amb un nom que destaca per sobre de la resta: Josep Roca. Finalment, el personal de sala, els pastissers i els xocolaters posaran la nota dolça al fòrum.

Reconèixer la feina dels millors professionals del sector és un altre objectiu d’aquesta fira. Ahir, ja es van desvelar els noms dels cinc finalistes del premi Cuiner 2018 Fòrum Gastronòmic, que són Núria Bonet (del restaurant Ca la Núria, de Bellver i Puigcerdà), Jordi Coromina (L’Horta, de Tavertet), Juanjo Marqués (Maran, de Girona), Arnau Muñío (Direkte, de Barcelona) i Pau Pons (L’Artesana del Poblenou, de Barcelona). Un altre guardó especial previst aquesta edició és el que es donarà al millor xuixo, aprofitant que el 2018 és l’Any del Xuixo. El preu de l’entrada general per una jornada, sense incloure els tallers, és de deu euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES