Societat

Societat

TMB denuncia els grafiters per uns danys de 10.139 euros

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha denunciat per un delicte de danys els grafiters que la matinada de diumenge van pintar un comboi de la L4 del metro, ja que el peritatge estima en 10.139 euros la neteja que requerirà el tren. El comboi va haver de ser retirat de la circulació per aplicar-li un tractament antigrafit per netejar les pintades i substituir els adhesius. A més, els tres passatgers que van ser agredits pels grafiters podrien presentar denúncia per lesions, coaccions, amenaces o contra la integritat moral.

Els fets van tenir lloc a les 3.48 h. Un grup organitzat va accionar el fre d’emergència d’un comboi que estava aturat a l’estació de Maragall. Els grafiters es van encarar amb els passatgers que els van recriminar l’acció i tres persones van resultar ferides: a una dona embarassada li van ruixar la cara amb un espai d’autodefensa i a dos homes de 23 i 29 anys els van sacsejar, fet que els va provocar ferides de poca gravetat. Els vàndals van fugir pels vestíbuls de les línies 4 i 5, i un d’ells va poder ser enxampat pel personal de seguretat del metro, que el va posar a disposició dels Mossos. A més dels esprais, li van comissar una càmera Go-Pro amb la qual havia gravat l’acció per presumptament difondre-ho a les xarxes.

Fa temps que la plantilla de TMB alerta que aquest tipus d’episodis són cada cop més freqüents i greus, ja que els grafiters s’encaren amb els passatgers. Si la tendència continua com fins ara es preveu tancar aquest any amb un 30% més d’incidències d’aquest tipus respecte de l’any passat. El responsable de Seguretat i Protecció Civil de TMB, Ricardo Ortega, va insistir que la ciutadania ha de prendre consciència que “es tracta d’un tema seriós i greu” i que “no tot està permès”. Ortega va proposar prohibir l’accés al metro als grafiters multireincidents igual que es fa amb els carteristes. Ortega va reclamar “una actuació coordinada entre tots els actors, inclosos partits polítics més enllà d’ideologies, operadors ferroviaris i el Departament d’Ensenyament” per combatre el que al seu parer són actuacions de delinqüència organitzada. “No hi ha artistes que vagin equipats amb barres de ferro”, va declarar per posar l’èmfasi en la idea que accions d’aquest tipus no responen a cap expressió artística.

El president del grup popular a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, va proposar al seu torn implantar “una veritable policia de metro amb més vigilants de seguretat i més mossos d’esquadra” en vista dels atacs de grafiters.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA