Societat

ADIF inicia una investigació interna sobre la gestió de l’incident a Sants per part de l’empresa de seguretat

L’operador de l’estació col·laborarà amb els Mossos d’Esquadra per esbrinar què ha passat

La policia catalana considera que la responsabilitat de la possible “irregularitat o negligència” d’aquest dimecres correspon a Adif

ADIF iniciarà una investigació interna per avaluar la gestió que ha fet l’empresa de seguretat encarregada dels controls d’equipatges a l’estació de Sants de l’incident que ha provocat el desallotjament de part de l’estació barcelonina i de la d’Atocha, a Madrid, per la presència d’un objecte sospitós. L’ensurt l’ha provocat una sivella de cinturó amb forma de granada.

El personal de seguretat havia detectat l’objecte quan la maleta que el contenia havia passat per l’escàner, però la seva propietària no ha estat retinguda ni s’ha fet cap revisió. A més, s’ha avisat els Mossos d’Esquadra com a mínim vint minuts més tard, quan la dona ja s’havia muntat en un AVE i havia partit cap a Madrid.

Els Mossos consideren que la responsabilitat de la possible “irregularitat o negligència” d’aquest dimecres correspon a Adif, a qui han demanat un informe cronològic dels fets. També han obert diligències informatives i han convocat una reunió urgent amb l’administrador, on també s’ha convidat Renfe, per fer “una revisió exhaustiva dels protocols”.

L’administrador col·laborarà amb els Mossos d’Esquadra per esbrinar què ha passat exactament i la cronologia dels fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia