Societat

Vimar obre local de teràpia ocupacional a Santa Cristina

Oferirà un servei de centre de dia a 25 persones amb discapacitat intel·lectual

Té menjador i prou espai per fer-hi artesania

La Fundació Vimar, que treballa per a la inserció i cura de persones amb discapacitats de l’intel·lecte, va presentar ahir el nou centre de teràpia ocupacional a Santa Cristina d’Aro, en un local de 240 metres quadrats que, d’una banda, l’Incasòl ha llogat per vint anys amb opció de compra al consistori, i, al seu torn, el municipi –que també fa front a la renda mensual de 650 euros– el posa a disposició de l’entitat durant tot aquest termini.

Hi podran atendre fins a 25 usuaris en règim de centre de dia, però a banda de l’atenció i les activitats lúdiques i socials –sortides, teràpia amb gossos o cavalls i activitats físiques–, disposen de cuina i menjador i una gran sala per a l’elaboració de productes d’artesania. A més d’experimentar amb el treball manual, pictòric i exercitar l’escriptura o la lectura, aquesta iniciativa els permet comercialitzar els objectes en fires i obtenir recursos per sostenir les activitats.

Agraïment i compromís

El president de Vimar, Claudi Mató, va agrair el suport de les administracions, des de la Generalitat, per facilitar la cessió del local, fins al consistori, que a més del lloguer ha sufragat el mobiliari, passant per la Diputació, amb un suport financer que ha acabat de garantir CaixaBank, i va argumentar que és “volgudament petit per fer més grans” els usuaris.

El delegat del govern de la Generalitat, Pere Vila, que ja havia treballat per al projecte des de la Diputació, va dir que posa “deures” a la Generalitat per incrementar la capacitat residencial i assistencial al Baix Empordà, “un territori històricament deficitari en places”, com havia recordat Mató, i on fins ara la feina recau sobretot en Vimar i el Centre Especial de Treball Tramuntana, del Consell Comarcal.

La residència Estanys, pròxim pas

Vimar, pas a pas, ja gestiona set projectes al conjunt de la comarca, però tots de petit format. Donen cobertura a un centenar d’usuaris i feina a una seixantena de treballadors. Però després d’ampliar el servei de centre de dia a Santa Cristina, que va arrencar incipientment el 2015 i ara es consolida en un local definitiu, el pròxim objectiu és la posada en marxa de la segona residència com a tal –les altres són pisos– a tocar del parc dels Estanys de Platja d’Aro, en un terreny cedit pel municipi. L’entitat té enllestit el projecte, amb capacitat per a 30 persones, i la possibilitat d’esponjar altres immobles per a atenció diürna o especialitzada. Però perquè tiri endavant els és imprescindible el suport econòmic de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia