Societat

Hinojosa de Sarrià ha invertit dos milions d’euros en millores

La paperera ha iniciat un pla d’acció per reduir la problemàtica dels sorolls i les males olors

Les noves mesures han estat proposades per dues empreses especialitzades en gestió ambiental

“Un ambiciós pla d’acció.” La fàbrica paperera de Sarrià de Ter pertanyent a l’empresa Hinojosa va anunciar i descriure ahir amb aquestes paraules el paquet de mesures que ha iniciat per reduir les molèsties de sorolls i de males olors que la seva activitat genera a l’entorn. Una problemàtica que causa malestar als veïns, que fa uns dos anys que la pateixen i reclamen una solució. Per contrarestar les molèsties, la companyia va matisar que el fet que s’estigui posant fil a l’agulla no és nou, sinó que afrontaran més inversions per donar continuïtat a “la gestió de la sostenibilitat”, que consideren “un valor clau”. En aquest sentit, la indústria concreta que des de la seva posada en marxa –l’octubre del 2016– ja ha invertit més de dos milions d’euros en una sèrie de mesures que han ajudat, sobretot, a disminuir el nivell de soroll que emet la planta. “Reiterem un cop més el nostre ferm compromís per buscar solucions que permetin reduir els nivells sonors i d’olors que hi ha a les instal·lacions de Sarrià. És per aquesta raó que estem duent a terme un pla d’acció que ja està obtenint resultats. Calculem que estarà completat d’aquí a uns divuit mesos”, hi va afegir l’empresa.

Panells acústics

El pla d’acció es basa en les recomanacions de dues companyies especialitzades en gestió ambiental, que durant aquest any han analitzat la fàbrica. Entre les solucions, proposen l’ampliació de la planta depuradora per augmentar la seva capacitat de tractament i, de retruc, disminuir les olors. Així mateix, s’ha construït un mur de formigó armat, amb panells acústics de quatre metres i mig d’alçària, per millorar l’aïllament de la planta.

El 18 d’octubre es va fer una reunió en la qual Hinojosa va presentar el pla d’actuació. La trobada es va dur a terme a l’ajuntament de Sarrià. Hi van prendre part els tècnics de soroll i olors de la Generalitat, membres de la paperera, representants municipals acompanyats de l’equip extern que els està assessorant, així com els especialistes en aquesta matèria de les empreses que han estat contractades per la fàbrica. A partir d’aquí –i de les converses que diversos representants municipals i de Medi Ambient del govern català van mantenir en una altra reunió feta el 5 de novembre a la seu de la Generalitat a Girona–, el consistori de Sarrià està a l’expectativa de saber l’opinió dels tècnics del govern català. L’alcalde de la població, Narcís Fajula, va demanar a la Generalitat que valori si les accions que planteja la indústria paperera són les adequades, si són suficients i si és possible reduir el termini de divuit mesos. Fajula va remarcar ahir, de fet, que “l’Ajuntament no ha validat per ara el contingut del pla” perquè estan esperant rebre la resolució de la Generalitat en relació amb les mesures que ja ha començat a impulsar i comunicar “per iniciativa pròpia” Hinojosa.

LA DATA

18.10.18
Es va fer una reunió a l’ajuntament de Sarrià en la qual Hinojosa va presentar el pla d’actuació.

LA XIFRA

40
llocs de treball
directes ha creat Hinojosa a la comarca, i uns 120 d’indirectes. Fa paper a partir de cartró i paper reciclats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona