Societat

Dos detinguts en l’operatiu antidroga contra dos narcopisos a l’Eixample

Els Mossos han detectat que alguns traficants estarien sortint del Raval per la pressió policial

La policia ha escorcollat un edifici al carrer Villarroel

Els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones per un delicte de tràfic de drogues en un operatiu antidroga per desmantellar dos narcopisos a l’Eixample. Són dos pisos del mateix bloc situat al carrer Villarroel. Els agents han fet escorcolls en aquests dos habitatges després de constatar que alguns traficants estarien sortint del Raval per situar els seus punts de venda de droga a l’Eixample. De fet, aquests dos narcopisos són els primers detectats en aquest districte.

Aquests moviments s’estan fent especialment després de la macrooperació de fa un parell de setmanes a Ciutat Vella i de l’increment de la pressió policial en aquesta zona. La investigació d’aquests dos punts va començar a partir d’informacions dels veïns i ha estat ràpida, segons han explicat fonts policials.

El 29 d’octubre un macrooperatiu dels Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana, va desmantellar desenes de punts de venda de droga i van detenir 58 persones, de les quals 18 han ingressat a presó .

D’altra banda, durant l’última reunió de la Junta de Seguretat Local de Barcelona es va acordar una reorganització dels Mossos d’Esquadra per tal d’incrementar des de l’1 de novembre la presència policial d’agents uniformats a Ciutat Vella.

Aquests dos factors han provocat que alguns traficants hagin decidit traslladar els seus narcopisos a altres punts de Barcelona, com l’Eixample.

Els dos detinguts aquest dimarts són de nacionalitat paquistanesa i tenen 20 i 22 anys. Se’ls acusa d’un delicte de tràfic de drogues. D’altra banda, s’han identificat quatre persones més que s’han trobat a l’interior dels pisos. Dues d’elles han quedat detingudes per la Policia Nacional en aplicació de la llei d’estrangeria.

En les entrades s’han localitzat petites dosis de cocaïna, substància de tall, embolcalls per preparar dosis i objectes de presumpta procedència il·lícita, a més de diners en efectiu.

Vigilància especial a l’Eixample i a Sants

Josep Maria Pujol, cap d’investigació de l’Eixample, ha explicat que aquesta operació és conseqüència directa del dispositiu de Ciutat Vella de fa quinze dies. Els Mossos d’Esquadra van posar en marxa una campanya de vigilància perquè tenien indicis que alguns traficants investigats podrien reubicar els seus narcopisos a l’Eixample i a Sants, els dos districtes més propers al Raval. Pujol ha constatat que la pressió policial és molt forta ara mateix a Ciutat Vella, i per això els traficants busquen altres zones per operar.

El 5 de novembre es detecten aquests dos pisos del carrer Villarroel, i en un període molt curt de temps s’ha pogut acreditar la venda de droga i recollir els indicis per poder fer les entrades d’aquest dimarts. En aquest sentit, la col·laboració dels veïns ha estat “cabdal”, ha dit Pujol, que ha indicat que ràpidament van rebre queixes i avisos que han permès una actuació ràpida.

La investigació, coordinada pel jutjat d’instrucció i primera instància de Barcelona número 18, ha permès constatar que persones d’origen paquistanès que estaven sent investigades en el marc del dispositiu de fa quinze dies havien ocupat dos pisos del carrer Villarroel, molt a prop de la zona del Raval on s’havien desmantellat una trentena de narcopisos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona