Societat

Sense data per resoldre els problemes a Girona amb Adif

L’Ajuntament no ha rebut cap resposta formal a la petició de reunions que va fer fa un mes a la subdelegació

Se’ls ha dit que s’està en espera d’una contesta de l’ens ferroviari per convocar-ne

Un mes després que el regidor delegat del Projecte Ferroviari de Girona, Carles Ribas, enviés una carta al subdelegat del govern espanyol a la demarcació, Albert Bramon, demanant-li quatre reunions per tractar els principals temes pendents de l’Estat a la ciutat –sobretot relacionats amb Adif–, encara no s’ha rebut cap resposta formal i no hi ha cap data per tractar-los. Ribas explica que sí que se’ls ha dit, de manera informal, que durant aquest temps la subdelegació s’ha reunit amb Adif per parlar del tema, sense especificar-los-en més detalls, i que ara estan en espera d’una contesta de l’ens ferroviari per convocar finalment la reunió amb l’Ajuntament. El regidor, que recorda que va ser Bramon qui es va proposar com a intermediari, es mostra “preocupat” perquè “després d’haver demanat molta pressa per part d’ells” ha passat un mes i encara no s’ha convocat cap trobada.

Tot aturat

Ribas subratlla que ara tot està en pausa quan durant l’últim any i mig hi havia hagut una “comunicació fluïda” entre tècnics municipals i els d’Adif, que ara la intermediació del subdelegat ha estroncat. En aquest sentit remarca que ara els tècnics de l’Ajuntament no es poden relacionar directament amb els d’Adif. De fet, Ribas ja va avisar quan Bramon es va oferir d’intermediari que “sempre que s’ha introduït la política s’han alentit les coses, quan es deixa treballar els tècnics és quan les coses funcionen”.

Temes junts o separats

Ribas va proposar a Bramon fer quatre reunions diferents en un mes amb temes diferents en cadascuna. En la primera volia centrar-se en els temes pendents de la reposició de les obres del TAV: la part sud del parc Central, Mas Gri i el pla de seguretat; en la segona, tractar sobre la reforma de la plaça Espanya; en la tercera, de l’Arxiu Provincial, i en la quarta, tot el tema patrimonial, incloent-hi tant les expropiacions de terrenys d’Adif (places Poeta Marquina i Espanya) com la reclamació de danys i perjudicis pels greuges durant les obres.

El regidor assenyala, però, que la subdelegació els ha dit que es vol parlar en una mateixa reunió de les obres pendents del TAV, la plaça Espanya i les expropiacions. Pel consistori les expropiacions no es poden tractar sense parlar dels danys i perjudicis. A més, subratlla que per a l’Ajuntament és condició sine qua non que quan es parli del que queda pendent al parc Central hi hagi els veïns.

El regidor es tem que el problema de fons no sigui “la manca de dotació econòmica”, ja que afirma que per acabar el que queda de parc Central és l’únic que cal, ja que el projecte ja està fet des de fa temps.

LA FRASE

Ens preocupa la manca de data i que tot estigui en pausa quan amb Adif hi havia comunicació fluïda
Carles Ribas
regidor delegat del projecte ferroviari de girona

LA DATA

18.10.18
És el dia
en què Ribas va enviar la seva proposta de quatre reunions a Bramon, que no ha tingut resposta formal


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona