sessió pública

Absoltes pel cinema Picarol

El guió inicial i la bona disposició dels regidors feien preveure un ple molt curt, amb un tema estrella potent en la concessió del servei de neteja, una contractació aprovada per tots els grups i que significarà destinar vint milions d'euros anuals, durant deu anualitats, a mantenir la ciutat més neta que una patena. La importància de l'acord es liquidà en un tres i no res, sense que cap portaveu marqués territori. En canvi, un tema aliè a la gestió municipal, com l'augment de l'IVA estatal, generà un llarg debat i mostrà estranys companys de llit, com digué Francesc Serrano, que portaren els socialistes a perdre una votació. De la controvèrsia, el millor fou descobrir que Serrano, que tingué un vespre especialment afortunat en les seves intervencions, és un lector de la revista de la FAES, un pamflet que sembla que els regidors populars no llegeixen.

El ple ordinari de març passarà a la història per haver cantat les absoltes al cinema Picarol, tot aprovant inicialment la transformació urbanística de l'emblemàtic equipament. Com correspon a un enterrament tan singular, s'originà un viu debat, malgrat que només hi votaren en contra els ecosocialistes. Falcó, Sagués i Chalmeta mantingueren una bona pugna i l'alcalde Serra tingué l'encert d'evocar el fantasma del Cine Verbena, amb una imatge que valgué més que mil paraules. En la llarga polèmica, l'ombra d'un conegut promotor immobiliari planà per la sala noble.

Convertit en un clàssic mensual, la Plataforma d'Entitats Socials cercà el minut de glòria, donant suport a una petició de l'AV de Coll i Pujol per incloure el territori en el benefici de la llei de barris. El rebombori fou intens i algun regidor arribà a perdre les formes, a més de reafirmar l'estil propi i inimitable del portaveu dels socials i el pes argumental de Ferran Falcó, que féu una intervenció documentada i molt pedagògica. Tot en una escenificació que evidenciava el que hi havia darrere la tramoia.

La unanimitat acompanyà l'excel·lent exposició del director de l'institut La Pineda en defensa de mantenir l'oferta educativa del centre. En la darrera intervenció, Carles Sagués tingué l'encert de recordar la figura de Lluís Alern, fundador i ànima de Deixem de Ser Invisibles; una remembrança ben acollida per tots els grups municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona