Societat

Convocatòria de protestes pel 21-D

Es preveuen col·lapses a Barcelona ciutat, però també als seus accessos per carretera i ferrocarril

La decisió del govern espanyol de celebrar aquest divendres la sessió del Consell de Ministres coincidint amb l’aniversari de les eleccions del 21-D convocades per govern de Rajoy amb motiu de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució ha provocat la convocatòria d’una sèrie de concentracions i protestes que poden originar un caos circulatori principalment a Barcelona i al seu entorn metropolità, però potser també a altres punts de Catalunya.

Les afectacions més importants se situarien a la capital catalana des de primeres hores del matí. A la Llotja de Mar de Barcelona està prevista la celebració del Consell de Ministres. Per aquest motiu, les forces de seguretat han previst una doble corona de seguretat que afectarà la Ronda Litoral o l’accés al parc de la Ciutadella, que estarà tancat al públic.

Els CDR han convocat una protesta a partir de les 8.30 h del matí. Aquesta protesta tindria 3 punts d’origen –les Drassanes, la plaça d’Urquinaona i el Passeig Picasso– per confluir finalment a la Llotja de Mar.

També en aquesta zona està prevista la celebració del Consell Popular de Ministres, convocat per Òmnium Cultural , a l’Estació de França.

Per la seva banda, l’ANC ha convocat una marxa lenta de vehicles pels carrers de Barcelona. El Port, l’Aeroport, les dues Rondes i el Passeig de Gràcia també podrien ser punts on hi hagi problemes de circulació. Com a conseqüència, TMB preveu que un nombre important de línies d’autobús urbà es vegin afectades per les tallades de carrers. Algunes línies d’autobús de mitja distància ja han anunciat que demà no oferiran el seu servei habitual amb destinació o origen a Barcelona.

Pel que fa a les vies interurbanes, es preveuen talls als accessos a Catalunya des de la Catalunya Nord, del País Valencià o de l’Aragó amb tallades a la Jonquera, Vinaròs o Fraga. També es preveuen talls a l’Eix Transversal a Manresa, o l’AP-7 a Girona.

La Intersindical-CSC ha convocat una vaga general de dues hores –entre les 12.30 h i les 14.30 h– coincidint amb el Consell de Ministres. Entitats estudiantils com ara Units per la República i el SEPC han reclamat els estudiants que no assisteixin divendres a classe i a afegir-se a les protestes.

A més, coincidint amb aquestes protestes, es manté la convocatòria de vaga a Renfe entre les 0 h i les 23.30 h, tot i que CCOO l’ha desconvocada.

Pel que fa a la tarda, Una multitud d’entitats independentistes han convocat una manifestació unitària a les 18 h entre els Jardinets de Gràcia i la plaça de Catalunya. ANC, Òmnium, SEPC, Arran, Unis x la República, Intersindical CSC, La Forja, Jovent Republicà, CUP, entre d’altres, s’han sumat a aquesta convocatòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA