Societat

Almenys 222 morts i més de 800 de ferits en un tsunami a Indonèsia

L’erupció d’un volcà i l’augment sobtat de la marea, entre les possibles causes de la catàstrofe

Hi ha 430 habitatges destruïts, nou hotels “danyats” i desenes d’embarcacions afectades

Un tsunami a Indonèsia ha deixat un mínim de “222 morts i 843 ferits” al país del sud-est asiàtic, segons declaracions del portaveu de l’agència indonèsia de gestió de desastres.

Les autoritats locals informen que l’erupció del volcà Anak Krakatoa hauria causat una allau submarina, fet que, juntament amb un augment sobtat de la marea per la lluna nova, explicaria el tsunami.

El desastre natural ha afectat les costes de l’estret de Sonda, que separa les illes de Java i Sumatra. En aquest vídeo difós a través de Twitter es pot veure el moment en què l’onada irromp en un concert a la platja de Tanjung Lesung:

Diverses platges turístiques, a banda de zones residencials a localitats com Pandeglang, a l’illa de Java, han patit els estralls de la catàstrofe. Pel que fa als danys materials, les primeres informacions facilitades indiquen que hi ha com a mínim 430 habitatges destruïts, nou hotels “danyats” i desenes d’embarcacions afectades.

Els equips d’emergència tracten de trobar possibles supervivents entre les runes i recomanen a la població local evitar apropar-se a la costa.

Les autoritats han habilitat diversos centres d’assistència per a les víctimes, així com provisions de menjar, aigua, medicines, mantes i altres articles d’emergència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia