Societat

Ajornen el pla per tallar la llum als veïns que cometin frau a la Font de la Pólvora

L’Ajuntament de Girona amplia una setmana el termini per regularitzar la situació elèctrica de les persones econòmicament vulnerables del barri

Finalment dilluns no començaran les desconnexions als immobles de la Font de la Pólvora que no tinguin contracte amb Endesa. L’Ajuntament de Girona va anunciar ahir que ha ampliat una setmana el termini per regularitzar la situació elèctrica de les persones econòmicament vulnerables de la ciutat. El consistori té previst reforçar la presència de personal tècnic de serveis socials al centre cívic Onyar dilluns, dimarts i dimecres de la setmana que ve, de 16 a 19 h, per informar i assessorar els veïns que tinguin comptador però que no tinguin llum sobre els tràmits que cal que facin. L’Ajuntament ha organitzat també una reunió informativa per als veïns del barri de la Font de la Pólvora que no tenen comptador per al dijous 31 de gener, a les 12 h, al centre cívic Onyar.

Així doncs, s’esperarà a resoldre primer les peticions socials per regularitzar les situacions elèctriques i, posteriorment, previsiblement d’aquí a dues o tres setmanes, començaran els talls de les connexions a tots aquells immobles on no hi hagi cap contracte amb una companyia elèctrica, segons va anunciar ahir l’Ajuntament de Girona.

Tot i l’ajornament, el consistori manté el compromís a què va arribar dijous amb els veïns de la Font de la Pólvora per augmentar els controls tècnics i policials per detectar els casos de frau i impedir així la reiteració d’aquest frau, després del qual es tallarà la llum definitivament als responsables.

Protestes dels veïns

Organitzats a través de la Plataforma per la Dignitat de la Font de la Pólvora, una cinquantena de veïns del barri es van manifestar dimarts al migdia des de la plaça del Llimoner fins a la plaça del Vi per protestar pels talls de llum al barri i també per expressar la seva indignació amb l’alcaldessa, Marta Madrenas, que atribueix la problemàtica al frau elèctric. En vista de la queixa veïnal, l’endemà, dimecres, representants dels veïns del barri van acordar amb l’alcaldessa i el regidor Eduard Berloso una sèrie de mesures per combatre el frau elèctric i alhora per protegir socialment les persones econòmicament més vulnerables.

LA XIFRA

3
dies
(dilluns, dimarts i dimecres) tècnics de l’Ajuntament ofereixen assessorament al centre cívic Onyar.

LA DATA

31.01.19
És el dia
en què el consistori ha organitzat una reunió extraordinària per als veïns que no tinguin comptador


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona