Societat

Calvet: “Si les postures són tan irreconciliables potser haurem de demanar a l’Estat que legisli de nou”

El conseller critica que els taxistes barregin els ’armilles grogues’ i els avisa que “no tenen l’opinió pública a favor”

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha criticat aquest dimarts que “l’Estat s’hagi tret les puces de sobre” pel que fa als vehicles VTC aprovant un decret que “deixa molts flancs oberts”. “Si les postures són tan irreconciliables potser haurem de tornar a demanar a l’Estat que legisli de nou, que legisli la base i que això ens permeti poder legislar d’una manera més sòlida i robusta”, ha apuntat en declaracions a Catalunya Ràdio. Calvet ha aprofitat per demanar als taxistes que negociïn “sense xantatge ni violència”, i ha criticat que barregin els ’armilles grogues’ en aquest conflicte o que parlin de visitar Carles Puigdemont a Waterloo. El conseller els ha advertit que “no tenen l’opinió pública a favor”.

“Són formes de pressionar que jo com a govern no les accepto. Em sembla desproporcionat, no ajuda en res ni als ciutadans, ni a l’economia del país ni en primera instància al taxi”, ha assenyalat Calvet en demanar-li sobre la possibilitat que els taxistes tallin la frontera francesa en col·laboració amb els ’armilles grogues’.

El conseller, que es va reunir dilluns al vespre amb el president de la Generalitat i amb el conseller d’Interior, ha explicat que la trobada va servir per avaluar les mobilitzacions i alteracions de l’ordre públic, i també per actualitzar la intenció del Govern de legislar i regular sobre aquest sector. Ara bé, ha afegit que es plantegen “allargar una mica el temps” tenint en compte que les posicions són ara “tan irreconciliables”. Fins i tot ha obert la porta a traslladar la qüestió a Madrid.

En preguntar-li sobre si hi ha diferències entre els departaments d’Economia i de Territori sobre aquesta qüestió Calvet ha insistit que la posició del Govern és “una i única”, per bé que “poden haver organismes del Govern que opinin en un o altre sentit”. “I és bo que sigui així, sempre passa”, ha argumentat el conseller, que ha indicat que cada departament té la seva opinió per cada assumpte, però després s’arriba a una postura única.

En qualsevol cas, Calvet ha defensat que cal legislar, “però ni contra els uns ni contra els altres”, i ha apuntat a la possibilitat de demanar la constitució d’una taula amb tots els actors, una proposta que de moment els taxistes rebutgen.

Sobre el termini d’una hora, ha recordat que dissabte van plantejar als taxistes ampliar el termini de quinze minuts en funció d’unes variables, però alhora van exigir que aixequessin la protesta. En tot cas, aquesta proposta es va plantejar en assemblea però els taxistes la van rebutjar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges