Societat

Uber i Cabify avisen que marxaran de Barcelona quan entri en vigor el decret dels VTC

Els representants del sector acusen la Generalitat de “cedir al xantatge del taxi”

Avisen que els conductors d’aquestes plataformes se n’aniran a l’atur

Uber i Cabify abandonaran Barcelona quan entri en vigor el decret llei de la Generalitat que regula el sector dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC).

Així ho han anunciat el president de la patronal Unauto VTC a Catalunya, Josep Maria Goñi, i la directora global de regulació a Cabify, Marta Plana, a la sortida de la reunió d’aquest dimarts al departament de Territori i Sostenibilitat per abordar el decret del govern, que fixa un termini mínim de precontractació de 15 minuts per als VTC ampliable fins a una hora pels ens locals.

En una atenció als mitjans, Goñi ha avisat que quan el decret entri en vigor Uber i Cabify deixaran d’operar a Barcelona i els treballadors d’aquestes plataformes de n’aniran “tots a l’atur”. “El taxi ha guanyat i, per tant, nosaltres farem el que hem de fer”, ha sentenciat.

De la seva banda, Plana ha lamentat que “la Generalitat ha cedit al xantatge del taxi”.

Unauto VTC ha denunciat en un “comunicat urgent” que “les restriccions anunciades suposen la desaparició a Catalunya del sector de les VTC” i “la destrucció de més de 3.000 llocs de treball”.

La patronal lamenta “el missatge que Barcelona i Catalunya estan llançant al món amb aquesta mesura sense precedents”.

L’organització adverteix que estudiarà “totes les mesures legals” a la seva disposició “per lluitar contra aquesta regulació injusta, dictada [a parer seu] pel sector del taxi i impulsada sota coaccions inacceptables en un estat de dret”.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s’ha reunit aquest dimecres amb representants del sector del taxi i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), d’una banda, i posteriorment amb els dels VTC. Al final de les trobades, Calvet ha avançat que el govern preveu aprovar el decret el proper dimarts perquè entri en vigor dimecres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia