Societat

Recuperen a Llagostera més de 10 tones de tèxtil

La Fundació Humana ha recuperat 10.783 quilos de tèxtil usat a Llagostera al llarg del 2018, una xifra que representa un augment del 14,6% respecte a l’any anterior (9.411 quilos). Aquestes donacions equivalen a 22.300 peces de roba recuperades, que tenen una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge. Les xifres recollides per Humana a Llagostera confirmen que la fracció tèxtil té un pes creixent en la transició cap a l’economia circular.

Les peces recollides procedeixen dels contenidors on es diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzem per donar-los una segona vida. El servei de recollida de tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i tractament dels residus urbans. La responsable de l’àrea de recollida d’Humana a Catalunya, Àgata Soler-roig, remarcava la feina que fan els municipis per promoure la recollida selectiva de tèxtil: “Insistim en la importància d’impulsar-hi un model de gestió sostenible que prioritzi el factor social davant del mercantil.” Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, els gestors autoritzats només recuperen el 8,3% de la roba que els catalans rebutgen anualment. És una xifra que està molt lluny de l’objectiu del 55% fixat per la Unió Europea per a l’any que ve per reciclar els residus municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia