Societat

MÈXIC

‘El Chapo’ acudirà als tribunals internacionals de drets humans

Els advocats mexicans que van intentar l’extradició del narcotraficant Joaquín El Chapo Guzmán als Estats Units, i que no van aconseguir, van anunciar ahir que recorreran als tribunals internacionals per declarar la nul·litat del judici a Guzmán. El cap del càrtel mexicà de Sinaloa va ser declarat culpable de tots els càrrecs criminals, dimarts, per un jutjat popular a Nova York. S’enfronta a una condemna de cadena perpètua, que es donarà a conèixer possiblement al juny. Els seus advocats, però, consideren el judici “il·legal”, donat que l’extradició sols va ser autoritzada per tribunals de Texas i Califòrnia, el 2017. Ara diuen que portaran el cas davant dels jutges del Tribunal Internacional de Justícia de l’Haia, la Interamericana dels Drets Humans i també ho volen exposar a Amnistia Internacional i l’Alt Comissionat de Drets Humans de l’ONU. El judici ha durat tres mesos i hi han declarat 42 testimonis que han relatat assassinats i tràfic de cocaïna, heroïna, marihuana i altres drogues.

D’altra banda, el president mexicà, Andrés Manuel López Obrador, que no descarta enviar soldats per combatre el narcotràfic, va valorar ahir la condemna a El Chapo, tot esperant que serveixi “de lliçó” per a la resta de criminals. “No desitgem mal a ningú. M’agradaria que els qui prenen aquests camins reflexionin”, va dir a la premsa López Obrador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia