Societat

Projecte d’ampliació de la biblioteca municipal de Celrà

Si acaba prosperant, s’intervindria en l’edifici on ara hi ha l’equipament i en un altre del costat, fet que permetria doblar la superfície

Es va realitzar l’aprovació inicial de la proposta en el ple

Una àrea d’imaginació, una altra de dedicada als petits lectors, una sala de consulta i estudi, espais polivalents, així com la preservació d’una regió exterior entre els dos edificis en què s’intervindrà. Són diverses de les zones amb què comptarà la biblioteca municipal de Celrà, que està previst que dobli la superfície. La proposta de reforma i ampliació de l’equipament ha estat promoguda per l’Ajuntament i ha comptat amb l’ajuda de la Diputació de Girona. El projecte va ser redactat per l’empresa gironina Zero Cinc AM Arquitectura, guanyadora de la licitació. El consistori va rebre una subvenció de la Diputació per a l’elaboració del projecte. Aquest ha tingut un cost de 66.243,22 euros –la Diputació va assumir 49.262,96 euros i l’Ajuntament hi va aportar els 16.980,26 restants.

En el supòsit que l’actuació acabi tirant endavant, se centraria en el complex industrial projectat per l’arquitecte Isidre Bosch Batallé, inaugurat el 1919. Conegut també com la Pagans, es dedicava a la fabricació de tints per adobar pells naturals. Va ser un dels grans motors de Celrà fins al seu tancament, el 1971. Està format per un conjunt d’edificacions funcionals, d’obra de maó vist i de línies modernistes. La futura intervenció inclouria les dues naus que hi ha al costat de la via del tren i en l’espai central que les separa, en el qual hi hauria la possibilitat de fer-hi una plaça. Aquesta zona podria ser una extensió de la mateixa biblioteca, un nou espai de lectura a l’aire lliure, un lloc més distès, i també idoni per realitzar-hi actes culturals.

Una de les naus ja conté la biblioteca de Celrà, que seria reformada i ampliada amb la nau enfrontada, que llinda amb les piscines municipals. Les façanes originals del conjunt no es modificarien, però sí tot el seu interior. L’equip de govern de Celrà (CUP) va portar al ple de dimarts l’aprovació inicial del projecte, que en el cas que es faci realitat es calcula que tindria un cost de 2,1 milions d’euros, IVA inclòs. L’alcalde, Dani Cornellà, va dir que confia que si la Diputació de Girona va atorgar subvencions per a la redacció d’aquest tipus de projectes, també es treguin noves ajudes en el marc del Puosc.

La seva aprovació inicial va prosperar amb els vots a favor de la CUP i de CiU. El portaveu d’iCelrà-ERC, Gerard Fernàndez, va indicar que el seu grup s’abstindria degut al fet que es tracta d’una obra important, que comporta una inversió elevada. Va especificar que abans preferien conèixer bé el projecte durant el període d’exposició pública. I, si el veuen amb bons ulls, va avançar la possibilitat de donar-hi suport en l’aprovació final.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES