Societat

La FEDAIA condemna els atacs “xenòfobs” als Mena de Canet de Mar i de Castelldefels

Lamenta la “vulnerabilitat” amb què s’han trobat els joves i reclama accions de les administracions

La Taula del Tercer Sector insta a “intensificar” la “sensibilització” després dels atacs a centres de menors tutelats

La FEDAIA (Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i l’Adolescència) ha condemnat “fermament” els atacs “xenòfobs i racistes” que la darrera setmana han patit els Menas (Menors estrangers no acompanyats) acollits a centres de Canet de Mar i Castelldefels.

A través d’un comunicat emès aquest dilluns, la federació ha expressat la seva “indignació” per la “vulnerabilitat en la qual s’ha trobat la comunitat d’aquests centres i els greus fets que s’hi han produït”. Per aquest motiu, ha instat les administracions responsables a treballar de manera coordinada per prevenir futures situacions similars, alhora que, com a federació, s’ha compromès a seguir treballant per a la “plena inclusió” d’aquests joves.

“La xenofòbia i el racisme no poden tenir cabuda en la societat que volem construir”, ha afirmat la FEDAIA, que considera que els atacs de Canet i Castelldefels són “un atac als drets humans molt sever”. “No ho podem tolerar”, ha conclòs.

Per la seva banda, la Taula del Tercer Sector ha reclamat aquest dilluns a les diferents institucions que “intensifiquin el treball conjunt de sensibilització i conscienciació sobre les persones migrades i refugiades” després dels atacs “racistes” que han patit dos centres de menors tutelats, a Canet i a Castelldefels, “en menys d’una setmana”.

Les més de 3.000 entitats han considerat “molt greus i intolerables” els atacs i han remarcat que “accions violentes i xenòfobes no tenen cabuda en la societat”. A més, han reclamat “responsabilitat” als partits polítics i que “no facin un ús electoralista de la immigració per treure rèdit electoral”.

La Taula del Tercer sector també ha demanat que “no s’estigmatitzi” els menors estrangers no acompanyats i que els agents i les institucions incrementin la “conscienciació sobre les persones migrades i refugiades” per “aconseguir un canvi de mirada imprescindible sobre el fenomen migratori i deixar fora de la societat aquelles actituds que promouen l’odi i la discriminació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia