Societat

Almenys un mort i múltiples ferits en el tiroteig a Utrecht

La policia local està investigant l’incident com a “possible” acte terrorista

L’autor dels trets ha fugit i la policia l’està buscant

Almenys un mort i múltiples ferits en el tiroteig a Utrecht, els Països Baixos, segons ha confirmat la policia holandesa en un comunicat. L’autor dels trets, “probablement un sol home”, segons les autoritats, ha fugit després de disparar aquest matí “a dins o al voltant” d’un tramvia a l’encreuament de la Plaça 24 d’Octubre. “Els serveis d’emergència són a la escena i la policia està buscant per totes les vies l’autor, en aquest moment la policia considera escenaris diversos, incloent la possibilitat d’un atac terrorista”, resa el darrer comunicat fet públic. La zona ha estat acordonada després de l’incident, que s’ha notificat a les autoritats al voltant de tres quarts d’onze del matí.

El Coordinador Nacional de la Lluita contra el Terrorisme (NCTV per les sigles en holandès), Pieter-Jaap Aalbersberg, ha decidit fixar el nivell 5 d’alerta terrorista, el màxim possible, a la província d’Utrecht fins com a mínim aquest vespre.

Segons el coordinador, que depèn directament del ministeri de Justícia, el tiroteig a Utrecht té “totes les característiques” d’un atac terrorista.

En paral·lel, les autoritats han adoptat mesures addicionals de precaució a les estacions de tren i les mesquites de Rotterdam. La policia d’Utrecht ha fet una crida als ciutadans perquè evitin acostar-se a la zona on s’ha produït el tiroteig, a l’encreuament de la Plaça 24 d’Octubre.

Per altra banda, l’alcalde de la ciutat, Jan van Zanen, ha qualificat d”horrible i radical” l’incident i ha expressat el seu suport als ferits i els seus familiars. Segons ha informat en un comunicat, està en contacte amb la policia i la fiscalia, que actualment estan buscant la persona responsable del tiroteig.

“El més important en aquest moment és atendre els ferits i investigar les circumstàncies de l’incident. No excloem res, ni tan sols un atemptat terrorista”, ha indicat.

La policia difon la imatge del presumpte autor

La policia holandesa ha difós la imatge de Gökam Tanis, un home de 37 anys nascut a Turquia i presumpte autor del tiroteig a Utrecht que ha causat almenys un mort i múltiples ferits. A través del canal oficial de Twitter, la policia d’Utrecht ha demanat la col·laboració ciutadana en la identificació i cerca de Tanis. La imatge difosa és una captura de vídeo de les càmeres de seguretat feta a les 10:41. La investigació està en curs i no es descarta la possibilitat que es tracti d’un acte terrorista. La zona ha estat acordonada després de l’incident, que s’ha notificat a les autoritats al voltant de tres quarts d’onze del matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES