Societat

Formació i Treball va ajudar un miler de persones a trobar feina el 2018

La fundació, promoguda per Càritas, ofereix formació i la inserció laboral a persones en risc d’exclusió social

Aposten per l’economia circular i sostenible

Continuar en la mateixa línia per fer el màxim per la inserció. Amb aquest únic propòsit va presentar ahir el director de la Fundació Foment i Treball, Albert Alberich, els reptes i projectes de l’entitat. “Volem crear llocs de treball sostenibles que serveixin de trampolí a les persones per fer el salt després a l’empresa ordinària”, explicava el seu director. L’entitat de referència a l’Estat pel que fa a la inserció de persones en risc d’exclusió social en va atendre l’any passat 3.497 i en va ajudar 1.034 a trobar feina, que van ser contractades per empreses externes o a través de programes com ara Impulsa’t, Incorpora (de l’Obra Social La Caixa) i Làbora (de l’Ajuntament de Barcelona).

A través dels contractes d’inserció, aquest any ja s’han contractat 379 persones en situació de vulnerabilitat. “Volem treballar les potencialitats de les persones per generar oportunitats”, assenyalen els responsables de l’entitat, que té 900 empreses col·laboradores i que hi donen suport. Els projectes de la fundació continuaran girant a l’entorn de l’economia circular i sostenible, amb línies per recuperar roba i reaprofitar aliments. A la planta on es canalitza la roba dels contenidors de Roba Amiga que té l’entitat, s’hi van aportar 11.000 tones de residu tèxtil. Una activitat que genera 130 llocs de treball.

Entre els projectes engegats, la directora d’Acció Social, Marina Arnau, va destacar la implicació de la primera ETT social, que vol posar el focus d’atenció en els joves migrats sense referents familiars que arriben a Catalunya.

“Sí que m’han canviat la vida”

Núria Rojo és una de les 25 persones usuàries de la fundació que són protagonistes del primer llibre solidari, publicat amb motiu dels 25 anys de l’entitat. “Sí que m’han canviat la vida”, deia aquesta jove, que agraïa el suport dels tutors per haver-la animat a continuar els estudis d’artteràpia. La seva experiència l’explica en el llibre l’economista Arcadi Oliveres, que ahir aprofitava l’acte de presentació per encoratjar-la a continuar lluitant i per felicitar la fundació pels esforços que ha fet per cobrir els dèficits de la societat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES