Societat

La Grossa de Sant Jordi aterra al barri del Carmel

La sèrie 2 del número 08766 ha obtingut el premi extraordinari del sorteig, dotat amb 2 milions d’euros

Un estanc de l’Ametlla del Vallès també va vendre butlletes del mateix número

L’estanc del carrer de Riubregós del barri del Carmel de Barcelona, va ser l’encarregat de repartir la sort en el sorteig de la Grossa de Sant Jordi, que es va fer ahir. Una sola butlleta del número 08766, la sèrie 2, es va emportar un premi extraordinari de 2 milions d’euros, mentre que la resta de butlletes del mateix número van obtenir 50.000 euros cadascuna. El premi va estar repartit entre aquest establiment del Carmel i l’estanc del carrer Major de l’Ametlla del Vallès. Van resultar premiades totes les butlletes amb les mateixes terminacions que el número guanyador, i les butlletes del número anterior i del posterior. També s’emporten un premi de 5 euros per bitllet tots els números acabats en 5. En total, el sorteig va repartir més de 4 milions d’euros en premis.

A l’estanc del Carmel que va repartir el premi ho van celebrar ahir al migdia sense els guanyadors, que no van anar a l’establiment, on sí que va acudir la Grossa per felicitar personalment els propietaris. L’establiment va obrir portes l’any 1966 i és el primer cop que reparteix un premi de la Grossa. Carles Alquézar, responsable de l’estanc, va explicar ahir, envoltat de curiosos i mitjans de comunicació, que segurament els afortunats amb les butlletes premiades són veïns del Carmel perquè la majoria de la clientela habitual és del barri mateix. Alquézar, que es va mostrar molt feliç d’haver repartit la sort en un barri de classe treballadora, esperava que els premiats passin per la botiga dilluns, quan torni a obrir.

Tots els que hagin obtingut un premi inferior als 1.000 euros podran demanar a qualsevol dels 2.100 punts de venda autoritzats una transferència directa al seu compte bancari, que es farà efectiva en un termini màxim de 48 hores. Aquest nou sistema també és vàlid per als sortejos d’altres productes de Loteria de Catalunya, com són ara la 6/49, el Trio i l’Express. Tots els establiments que comercialitzen els productes de Loteria de Catalunya, principalment estancs, llibreries, quioscos i bars, també podran pagar en metàl·lic premis de fins a 120 euros. Els premis a partir de 50 euros també es podran cobrar a qualsevol oficina de CaixaBank. En tots els casos s’haurà de presentar el bitllet original premiat. El termini de cobrament dels premis és de 90 dies després de la data del sorteig, és a dir, fins al 26 de juliol, a la seu de Loteria de Catalunya, situada a la Gran Via 639, de Barcelona. Si el bitllet guanyador s’ha comprat per internet, el premi es rebrà automàticament al moneder del compte o, en el cas que l’import sigui superior a 600 euros, al compte bancari que es va facilitar en el moment del registre al web de Loteria de Catalunya.

LA XIFRA

4
milions d’euros
en premis ha repartit la Grossa de Sant Jordi, i el principal ha estat per a la sèrie 2 del número 08766

El proper sorteig, per Sant Joan

A partir d’avui ja es poden comprar les butlletes per al proper sorteig de la Grossa, que es farà per Sant Joan. Serà el primer cop que es fa aquest sorteig, que se celebrarà el 24 de juny i tindrà un premi extraordinari de 3 milions d’euros per a un únic bitllet quan coincideixin el número de cinc xifres i la sèrie. També es premiaran les 5 xifres i totes les terminacions d’aquest número guanyador, així com el número anterior i posterior. A més, es faran cinc extraccions addicionals de cinc xifres amb un premi de 10.000 euros cadascun per bitllet de 6 euros. Com que cada número té 35 bitllets, hi haurà 175 premis especials de 10.000 euros.

La Grossa de Sant Joan es comercialitza a 6 euros el bitllet, amb una tirada de 16,8 milions d’euros: 14,4 milions en paper i 2,4 milions en suport digital. Es posaran a la venda 80.000 números, amb un total de 35 bitllets per número: 30 de físics i 5 de virtuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES