Societat

“Volia matar un català i veí de Figueres, i el vaig triar a l’atzar”

L’homicida de Figueres, que ja havia matat a punyalades una dona el 2006, afirma que va cometre el crim per “justícia”, perquè ja no li donaven més ajudes socials

Mohamed Regrag, l’home que dilluns al vespre va apunyalar mortalment un veí de Figueres sense causa aparent al mig de la rambla de la ciutat, ha explicat davant dels Mossos que la seva criminal acció responia a un acte de “justícia” en revenja perquè els serveis socials ja no li donaven més ajudes, un cop esgotada la prestació de reinserció que li va correspondre en complir la pena de 14 anys d’internament psiquiàtric que se li va imposar, precisament per l’assassinat d’una dona, la mestressa del pis on vivia, a qui va matar a punyalades el 2016. I Regrag també va confirmar les sospites que tenien els investigadors que l’homicida no tenia cap vincle ni havia tingut cap conflicte casual amb la víctima abans de l’apunyalament. La va triar “a l’atzar”, però entre una mostra que ell s’havia establert: “Havia de ser un català i veí de Figueres”, per cridar l’atenció sobre el seu problema, va dir Regrag, que tot i que havia estat empadronat a la ciutat, ara no tenia cap domicili fix. I la víctima triada a l’atzar va ser Juan Luis Fornieles Belmonte, un veí de Figueres de 63 anys, que en el moment de l’atac estava assegut en un banc a la rambla juntament amb dos companys. La ganivetada li va tocar a ell i li va seccionar l’artèria caròtide. Tot i que els serveis d’emergència es van mobilitzar ràpidament i que va ser recollit amb vida del lloc de l’atac, va morir abans d’arribar a l’hospital de Figueres. Després de l’atac, Regrag va llençar l’arma del crim, un ganivet de cuina de grans dimensions, enmig d’uns matolls, i ell es va anar a asseure en un altre banc, on es va estar fins que la Guàrdia Urbana el va detenir.

Amenaces a una dona

Aquella mateixa tarda, passades les tres, la Guàrdia Urbana havia identificat i escorcollat Regrag després que entrés un avís a través del 112 d’una dona que alertava que mentre ella caminava amb la seva criatura petita agafada de la mà pel carrer Albera, un home l’havia amenaçada esgrimint un ganivet. Els urbans van anar al lloc i no van trobar ni el sospitós ni la víctima. Després, el 112 va avisar que la dona que els havia alertat s’havia refugiat en una escola de la zona. Van anar-hi, i després de localitzar la dona i que els fes una descripció de l’atacant i del lloc cap on anava, els urbans van trobar Regrag. Però no duia cap ganivet i tampoc en van trobar cap en papereres ni contenidors. I com que un cop revisades les seves dades no constava cap requisitòria, el van deixar marxar. I cinc hores més tarda el van trobar a la Rambla quan ja havia matat Juan Luis Fornieles.

LA XIFRA

14
anys
d’internament psiquiàtric va imposar l’Audiència a Regrag per l’assassinat, el 2006, d’una dona a Figueres.

El 2006 es va justificar al·legant por als verins i el vudú

Mohamed Regrag Regrag, nascut a la població marroquina de Beni Gorcet, va arribar a Figueres l’any 1991, quan només tenia 13 anys. Quan l’octubre del 2006 va matar d’una punyalada la dona que li tenia llogada una habitació en un habitatge de la Marca de l’Ham, Regrag va dir que tenia por que ella l’estigués enverinant i que li fes maldats a través de rituals de vudú. Abans, el 2004, ja havia estat arrestat per haver apunyalat un home al bar Esplai, i ja tenia diagnosticat un trastorn mental, que alguns terapeutes atribuïen en part a un accident que havia tingut de jove, quan li va caure una porteria de futbol al cap. Atenent a l’esquizofrènia paranoide que se li va diagnosticar el 2008, l’Audiència de Girona li va aplicar l’eximent complet de responsabilitat penal per alienació mental i el va condemnar a 14 anys d’internament en un centre psiquiàtric, però sota la tutela dels doctors especialistes que periòdicament han anat avaluant el seu estat i comportament fins a considerar-lo apte per reinserir-se en la societat. Actualment ho estava a criteri dels professionals que havien anant seguint el procés d’execució de les mesures, i per això estava lliure. Tant el metge de l’hospital on el va dur la policia local dilluns, com el forense que el va visitar ahir a la comissaria, van considerar que Regrag no tenia psicosis ni alteracions i que estava orientat per declarar. Demà passarà a disposició judicial, i el jutge decidirà si aquest cop l’empresona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona