Societat

El 27% dels usuaris de centres d’aliments hi porten cinc anys

El nombre de famílies ateses el 2018 va baixar un 4% en relació amb l’any anterior pels primers efectes de la renda garantida

Més del 70% de les llars que reben ajuda tenen menors a càrrec

Una de cada quatre persones ateses l’any passat als centres de distribució d’aliments (CDA) de les comarques gironines necessiten aquest recurs des de fa cinc anys o més. I un 23% s’hi van adreçar el 2018 per primer cop. Aquestes són algunes de les dades que usuaris, voluntaris i treballadors del programa van presentar ahir al CDA de Salt en relació amb la memòria del 2018. “Hi ha molta gent que encara no s’ha pogut deslligar del programa. Malauradament, el nombre de persones que hi accedeixen i el de les que marxen es mantenen força igualats”, va explicar Miguel Pellegrino, exusuari del CDA de Girona, on ara fa tasques de voluntari. Pellegrino va reivindicar la tasca del voluntariat i va fer una crida perquè més gent s’animi a afegir-s’hi.

L’any passat, els deu CDA de la demarcació van atendre 8.313 famílies, prop d’un 4% menys que les ateses el 2017, quan van ser 8.654. Un total de 24.948 persones es van beneficiar d’aquestes ajudes. Segons va destacar Norma Salgado, usuària del CDA, el nombre de famílies ateses se situa al mateix nivell que el 2016. Caye Gómez, gerent d’aquest servei, que gestiona Càritas Diocesana de Girona, va atribuir aquesta davallada als primers efectes de la implantació de la renda garantida. Amb tot, Gómez va indicar que caldrà veure si aquesta tendència es confirma o no amb el temps.

Quant a les persones beneficiàries de les ajudes, el 38% són menors de 15 anys. D’aquests, un 7% són menors de 3 anys. Amb relació al perfil de les famílies ateses, més del 70% tenen menors a càrrec. Així, la família mitjana atesa al CDA és una parella jove, amb dos fills a càrrec i de nacionalitat espanyola.

Els deu CDA de les comarques gironines van distribuir el 2018 més d’1.900.000 kg d’aliments a través de les 107.239 cistelles que s’han distribuït a les famílies que no disposen de prou recursos per cobrir les necessitats alimentàries.

Aquests centres disposen de 238 voluntaris, que entre tots sumen més de 60.000 hores al programa, i hi ha onze persones amb contracte d’inserció laboral. El projecte és fruit d’un conveni de col·laboració entre la Generalitat, el Dipsalut, l’Obra Social La Caixa, el Banc dels Aliments i Càritas, i compta amb el suport de les administracions locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC