Societat

Gairebé 120 identificats, dos detinguts i una vintena d’immigrants irregulars a l’antiga escola de ‘Merlí’

Els Mossos han desallotjat l’edifici, on s’hi havien instal·lat lladres georgians, famílies sense recursos i joves okupes artistes

Els Mossos d’Esquadra han identificat 119 persones allotjades a l’antiga escola Menéndez Pidal de Barcelona que ocupaven aquest immens edifici del barri de Sant Genís dels Agudells on es va gravar la sèrie de TV-3 Merlí. A més, la policia catalana ha detingut dues persones per requeriments policials i judicials i la Policia Nacional s’ha endut una vintena de georgians per manca de permís d’estrangeria.

L’espectacular operatiu policial ha acabat poc després de les dues del migdia, i aleshores ha estat el torn dels serveis socials per atendre els desallotjats i d’uns paletes que tancaran els accessos. Dels 119 desallotjats, 79 eren georgians i 40 d’altres nacionalitats.

Aquestes instal·lacions estaven ocupades per famílies georgianes amb pocs recursos i algunes d’elles sense permís de residència, però entre les persones que hi viuen també hi hauria alguns delinqüents.

De fet, un altre dispositiu policial a principis d’abril va permetre la detenció d’almenys una desena d’ocupants que es dedicaven als robatoris en pisos. També hi ha una trentena de joves okupes que es dediquen a les arts circenses i escèniques. Els dos grups, però, vivien separats per problemes de convivència. De fet, alguns veïns mostren la seva disconformitat amb la presència dels presumptes delinqüents, però en canvi els okupes en general són ben acceptats i obren els seus tallers al veïnat.

El desallotjament s’ha produït a instàncies del propietari per ordre del jutjat social número 5 de Barcelona. En acabar l’ampli desplegament policial, els treballadors del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), amb l’ajuda d’una traductora i una empresa de transport, ha atès les famílies desallotjades, a qui es buscarà allotjament. També ha acudit al lloc una empresa de recollida de gossos, que finalment no ha hagut d’actuar. La Guàrdia Urbana ha tallat els carrers propers, cosa que ha provocat alguns problemes de mobilitat al barri, i el SEM ha marxat del lloc sense haver d’actuar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt