Societat

Hongria

Set morts i 21 desapareguts en el naufragi d’un vaixell turístic

Almenys set persones van morir i 21 més van desaparèixer després que una embarcació que transportava turistes sud-coreans va bolcar dimecres al Danubi a Budapest. Segons la policia, el vaixell va xocar amb una altra embarcació turística més gran prop de l’edifici del Parlament hongarès, concretament sota el pont de Margarita, abans de bolcar al riu.

Només set dels turistes portaven armilla salvavides, precisament els primers que van ser salvats. “Els nostres serveis van registrar la mort de set persones”, va dir ahir al matí Pal Gyorfi, portaveu dels serveis de socors hongaresos. “Set persones van ser hospitalitzades en condicions estables, amb símptomes d’hipotèrmia i xoc i 21 més estan desaparegudes”, va dir Krisolf Gal, portaveu de la policia hongaresa. Els serveis de socors continuaven ahir la recerca de supervivents al riu, tot i que Gyorfi va advertir que amb les actuals temperatures de l’aigua de 15 graus a tot estirar els cossos perden temperatura ràpidament i això dificultava trobar persones en vida. A més, el Danubi baixa crescut per les pluges dels darrers dies, de manera que té un fort corrent, fet que dificulta les tasques de salvament.

El Ministeri de Relacions Exteriors de Corea del Sud va dir que a bord del vaixell en el moment de l’enfonsament hi havia 30 turistes i tres guies turístics, a més d’una tripulació de dos hongaresos. El grup, que feia un viatge per Europa, va partir de Seül el 25 de maig i havien de tornar al seu país demà.

L’ambaixada de Corea del Sud a Hongria ha establert un equip propi per al salvament i el govern sud-coreà ha endegat una investigació per esbrinar les causes de l’accident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona