Societat

Els Mossos investiguen com un homicidi la mort de la nena de Mataró

L’Ajuntament convoca una concentració aquesta tarda per la mort violenta de la menor

El germà de la víctima, que no és sospitós del crim, continua desaparegut i els Mossos el busquen per “protegir la seva integritat”

Els Mossos d’Esquadra investiguen com un homicidi la mort de la menor de 14 anys el cadàver de la qual va ser trobat amb ferides d’arma blanca a casa seva a Mataró (Maresme), encara que totes les hipòtesis continuen obertes, i busquen el seu germà, també menor, segons ha anunciat aquest dimarts l’alcalde de la localitat.

Però segons han remarcat els Mossos d’Esquadra, el germà no és sospitós del crim. En un primer moment, el fet que el noi desaparegués coincidint amb el crim va despertar les especulacions, però la recerca que fan els Mossos d’Esquadra per ordre del jutjat “no té cap motivació per indici criminal”. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la recerca està motivada per “protegir la integritat” del jove, arrel de la denúncia per desaparició que va presentar la mare, i té un “protocol específic d’aplicació” en ser un cas que afecta un menor d’edat.

En una compareixença davant els mitjans, l’alcalde de Mataró, David Bote, ha explicat aquest dimarts que la policia catalana li ha confirmat que investiga el cas com un homicidi i que no ha localitzat per ara el germà, de 17 anys, que porta diversos dies en parador desconegut.

No obstant això, segons fonts de la investigació consultades per Efe, l’informe preliminar de l’autòpsia del cadàver no descarta cap opció sobre la mort de la noia.

Malgrat això, i com és habitual en aquest tipus de casos amb totes les hipòtesis obertes, segons les fonts, els Mossos d’Esquadra treballen seguint les pautes de la investigació d’un cas d’homicidi.

L’Ajuntament de Mataró lamenta “profundament” la mort violenta d’una adolescent de 14 anys, a qui un amic de la família va trobar diumenge a casa seva amb un tall al coll. En un comunicat conjunt aprovat per tots els grups municipals, el consistori condemna qualsevol tipus de violència i es mostra “encara més consternat” en aquest cas en tractar-se d’una menor d’edat. Per compartir l’enuig, s’ha convocat una concentració davant l’Ajuntament per aquest mateix dimarts a dos quarts de set de la tarda. Pel que fa al cas, els Mossos d’Esquadra mantenen oberta la investigació, que es troba en secret de sumari. Segons ha detallat l’alcalde, David Bote, el germà de la víctima continua desaparegut.

El parador del germà de la noia és una de les principals incògnites del cas. Segons els veïns de la zona, la mare de la víctima va marxar fa uns dies a Rússia, d’on són originaris. Al pis del barri de Cerdanyola de Mataró s’hi van quedar sols els seus dos fills. Ara la nena és morta i el noi està desaparegut des de fa dies.

En la reunió de la junta de portaveus del consistori s’ha acordat també posar a disposició de la família i amics oferir el servei de suport psicològic i acompanyament en el dol que poguessin necessitar. “El consistori s’uneix al dolor de la família i amics”, recita el comunicat conjunt, que denuncia la violència de tot tipus com una “vulneració dels drets humans” que més enllà de la “injustícia” i la “crueltat” és “un impediment per assolir la convivència i el dret de la ciutadania”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona