Societat

Fil a l’agulla a Blanes per frenar l’incivisme en l’oci nocturn i la inseguretat

Durant l’estiu es reforça en 45 agents la plantilla dels Mossos

La policia local intensificarà la vigilància contra les infraccions d’ordenances de convivència

L’Ajuntament de Blanes va celebrar dimarts una trobada amb els cossos policials, les entitats veïnals dels Pins i la Plantera, membres de la plataforma Per uns Barris Més Segurs i representants de la discoteca Arena, a més de l’alcalde, Àngel Canosa, i el primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell. L’objectiu d’aquesta reunió, segons fonts del consistori, era buscar solucions a la problemàtica de seguretat que provoca l’oci nocturn en els sectors del Pins i La Plantera. Tot i aquesta iniciativa de treball conjunt ja s’han endegat algunes mesures. Canosa va avançar que des de divendres passat s’ha impulsat un reforç d’estiu dels Mossos d’Esquadra amb 45 agents més: 34 estan en pràctiques i la resta estan en destinació de mobilitat estiuenca. A banda d’aquest increment, la conselleria d’Interior també ha confirmat, va explicar l’alcalde, que hi haurà dotacions de la brigada mòbil a la zona dels Pins durant l’estiu.

Una altra mesura que es posarà en marxa de manera imminent serà una intensificació de la vigilància per part de la policia local de Blanes, amb el suport dels Mossos, per al compliment de les normatives de via pública, amb un especial èmfasi en l’ordenança de civisme i convivència ciutadana. Aquesta normativa inclou sancions pel consum de begudes alcohòliques al carrer, l’alteració del descans dels veïns o el fet d’orinar a la via pública, entre d’altres.

Seguiment de les accions

La trobada de dimarts va durar una hora, i es va tancar amb el compromís de fer una segona reunió tan aviat com sigui possible per concretar les noves mesures que s’impulsaran per resoldre el problema, que, segons van recordar, s’arrossega des de fa més d’una dècada. Una de les feines que es faran en el marc d’aquesta segona trobada entre responsables municipals, policials i veïnals serà un balanç dels primers fruits de la intensificació de la vigilància del compliment de l’ordenança de civisme i convivència. Segons va informar el cap de la Policia Local de Blanes en la reunió de dimarts, els darrers anys el cos ha aixecat una mitjana de 800 actes anuals per incompliment d’aquesta ordenança. Ara, els agents policials redoblaran esforços per ser encara més implacables amb qui no la compleixi.

Un pas enrere

Segons les mateixes fonts municipals, en la reunió, la plataforma Per uns Barris Més Segurs va anunciar que, davant el fet que s’ha complert l’objectiu que va menar a la seva creació, faran un pas enrere i es retiraran de les accions que havien endegat fins ara, tot i que continuaran seguint de prop com evoluciona la qüestió.

El consistori vol celebrar un acte públic per informar de les mesures que s’emprenguin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós