Societat

El jutjat de Falset obre diligències per determinar l’origen de l’incendi de la Ribera d’Ebre

De moment no hi ha cap persona investigada

Les recerques de Mossos i Agents Rurals apunten diferents hipòtesis sobre les causes del foc

Els Bombers tenen estabilitzat el 80% del perímetre

El jutjat únic de Falset ha obert aquest divendres diligències prèvies d’investigació sobre l’origen de l’incendi que va començar dimecres a la Torre de l’Espanyol, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Després de rebre informació inicial tant del cos d’Agents Rurals com dels de Mossos d’Esquadra, la jutgessa els ha oficiat, respectivament, perquè aportin tota la informació que disposin i la unitat corresponent de la policia realitzi la investigació oportuna.

En aquest sentit, les diligències prèvies del jutjat de Falset emparen la investigació que el cos policial necessita practicar.

El TSJC puntualitza que, de moment, no hi ha cap persona investigada dins la causa. La informació rebuda pel jutjat no assenyala autories sinó diferents hipòtesi sobre l’origen del foc.

Els Agents Rurals apunten a l’autocombustió d’un femer de gallinassa d’una granja com l’origen de l’incendi que afecta diversos termes de la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues. Segons aquest cos, l’explotació complia amb els requisits establerts per la normativa però hauria fet una gestió incorrecte dels fems.

El president de l’Audiència visita Vinebre

El president de l’Audiència de Tarragona i membre de la Sala de Govern del TSJC, Javier Hernández, s’ha desplaçat aquesta tarda al centre de control del dispositiu per a l’extinció de l’incendi a les terres de l’Ebre, que està ubicat a Vinebre.

Segons ha informat el TSJC, el motiu del desplaçament és “posar-se a disposició dels comandaments en allò que puguin necessitar” i expressar l’agraïment als operaris que treballen per apagar l’incendi.

Estabilitzat el 80%

Els Bombers ha donat aquesta tarda per estabilitzat el 80% del perímetre de l’incendi de la Torre de l’Espanyol. No obstant això, la preocupació del cos d’emergències és el 20% restant, la superfície que correspon al sector nord del costat dret.

El cap de Bombers, David Borrell, ha explicat que les condicions són desfavorables perquè hi ha temperatures molt elevades i una humitat baixa. De fet, ja han hagut d’afrontar una vintena de represes.

“Fins al vespre l’important serà intentar mantenir el perímetre, que és de 50 quilòmetres, i que no se’ns eixampli pel flanc dret”, ha indicat.

El foc afecta unes 6.000 hectàrees, de les quals es calcula que un 20% no s’ha cremat. Les restriccions d’accés dins el perímetre i els desallotjaments es mantindran, com a mínim, fins al vespre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC