Societat

‘El Chapo’, condemnat a cadena perpètua als EUA

El jutge Brian Cogan imposa al narcotraficant mexicàtrenta anys més per la utilització violenta d’armes i 20 anys per blanqueig de diners

Joaquín Guzmán va ser detingut el 2016 i extradit als Estats Units

El narcotraficant mexicà Joaquín El Chapo Guzmán Loera ha estat condemnat aquest dimecres a cadena perpètua, més 30 anys addicionals, per un jutge federal de Nova York. La sentència posa punt i final a un llarg procés judicial que va començar amb l’arrest del Chapo a Mèxic el 2016 i la seva posterior extradició als Estats Units.

Guzmán, de 62 anys, ja havia estat declarat culpable el passat mes de febrer per un jurat dels 10 càrrecs que va afrontar, inclosa la participació en una empresa criminal continuada i els càrrecs de tràfic de drogues, entre uns altres.

El jutge Brian Cogan, del tribunal de Brooklyn, ha acceptat així la petició de la Fiscalia d’EE.UU i ha condemnat d’una a vuit cadenes perpètues a El Chapo, com a marca la llei, per mantenir de forma continuada una organització criminal. També li imposa 30 anys per l’ús d’armes de forma violenta i 240 mesos més pel delicte de blanqueig de diners.

El Chapo ha pogut parlar davant el tribunal abans de dirigir-se, ja per a tota la vida, a la presó. Ha manifestat que quan el 2017 va ser extradit confiava que la seva fama no seria un “factor determinant per administrar justícia”, però creu que al final “no ha estat així”.

El mexicà, que ha estat tancat en una presó federal a Manhattan, considerada una de les més segures dels EUA, ha viscut un procés judicial de tres mesos en el qual s’ha escoltat a 56 testimonis, entre ells antics socis i empleats. Després de sis dies de deliberacions, el jurat el va trobar culpable el passat 12 de febrer i ara, després d’arribar extradit de Mèxic fa 30 mesos, passarà la resta de les seves vides en una presó dels Estats Units.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona