Societat

Els xefs Romain Fornell, Nandu Jubany i Romero delecten La Gavina

El tercer festival gastronòmic al restaurant Candlelight, de l’hostal de s’Agaró, fusiona la ‘cuisine’ del seu director gastronòmic amb productes de quilòmetre zero

El restaurant Candlelight, que des del 2015 comanda el xef tolosà Romain Fornell al capdavant de l’oferta culinària de l’Hostal de la Gavina, ha instituït la tradició d’un festival gastronòmic cada estiu. Dimarts al vespre, en la tercera edició, van cuinar un menú a sis mans amb dos altres xefs que tenen cura del quilòmetre zero del terroir català i l’hort propi com a ingredients protagonistes, l’osonenc Nandu Jubany i David Romero, que l’any passat van engegar el projecte del restaurant Solc, a l’hotel Majestic de Barcelona.

El resultat: una competició d’alt nivell entre receptes de la carta de Fornell al Candlelight, com ara la peça de bou cruixent rostida amb foc de sarment de vinya i patates soufflees, i plats proposats per Jubany i Romero, com ara un mar i muntanya d’altura i calat: amb pollastre ecològic de pagès i llobregant de la Mediterrània. Els vins, de la terra, amb predomini de la DO Empordà, però lloc també per a un Priorat i un Alella. I el Champagne R de Ruinart Brut NV, una de les marques que mai falten al Candlelight.

Entre la resta de propostes, materials exclusius, com és el cranc reial confitat amb pèsols, beurre blanc i vel d’estragó, rivalitzaven amb els sabors tradicionals del tomàquet rosa del Maresme, amb sopa de cirera de Lleida; els espàrrecs blancs, en tàrtar amb gamba blanca i caviar, I els maduixots del Maresme, que comparteixen protagonisme per postres amb una tomata dolça de l’hort de Solc a Cal Met. Un gelat cremós de iogurt hi posava pau amanit amb una base aromàtica d’alfàbrega fresca.

La sèrie de festivals gastronòmics es va estrenar el 2017, pel 85è aniversari del restaurant i l’obertura de l’hostal, amb dos compatriotes de Fornell, Michel Sarran i Bernard Bach –una fusió de cinc estrelles Michelin–. L’any passat el director gastronòmic i Albert Adrià van preparar un menú neoclàssic, en una col·laboració que van prosseguir al juny, amb un espectacular brunch al restaurant diürn Garbí de l’establiment. I el llistó continua ben amunt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona